kapat

15.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah Ýnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
Ýstanbul
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
Hazýrlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
Azrail'e kafa tutan adam
Düzce'de enkaz altýnda kalan Saadettin Dik, ölümle yaþam arasýnda 30 santimetreye mahkžm oldu. Sonuçta bacaklarý kesildi ancak, depremden 30 saat sonra enkazdan canlý çýkarýldý

Saadettin Dik de Düzce'deki depremde enkaz altýnda kalanlar arasýndaydý. Ölümle yaþam arasýnda 30 santimetreye mahkžm oldu. Bacaklarýnýn üzerinde tonlarca yük olmasýna raðmen yaþamak için direndi. Haberciler, doktor ve kurtarma ekipleri ona nasýl moral vereceklerini düþünürken o, gayet sakin "Kurtulmak istiyorum, ne yapmam gerekiyorsa söyleyin. Her dediðinizi yapacaðým. Yeter ki beni kurtarýn yaþamak istiyorum" diyordu. Tek bir isteði vardý. O da "haber"; çocuklarýnýn yaþadýðýna dair tek bir cümle, bir tek haber.

BACAKLARI KESÝLDÝ AMA..
Deprem sýrasýnda Akabe Dinlenme Tesisleri'nde kalan Saadettin Bey, sarsýntýda ne olduðunu þaþýrdý. Duvarlar birden üstüne üstüne gelmeye baþladý. Yataðýnýn yanýna kaydý, bu boþluk onu kurtardý. Deprem sonrasýnda O'nu iki duvar arasýnda bacaklarý sýkýþmýþ þekilde görenler hemen yardýma gittiler. Ýmdadýna yetiþenlerden su istedi. Verdiler; yine istedi. Doktor, "Vermeyin" dedi. Çünkü iç kanama geçiriyordu. Kaný sulanýrsa, yaþama þansý azalacaktý. Anlattýlar, "Vermeyin. Dayanýrým" dedi.

Tam bu sýrada yine bir artçý sarsýntý oldu. Saadettin Bey büyük bir korkuyla elini duvara dayadý. "Buraya bir destek koyun' diye baðýrýyordu. Sarsýntý çabuk geçti, enkaz kaldýrma çalýþmalarý sonucunda Saadettin Dik sabaha karþý bulunduðu yerden çýkarýldý. Acil müdahale sonrasýnda Dik, Ýstanbul Kartal Hastanesi'ne getirildi. Ancak burada bacaklarý kesilmek zorunda kaldý. Enkaz altýnda 30 saati aþkýn süre metanetle bekleyen Saadettin Dik'in enkaz altýnda hissetmediði bacaklarý artýk yok; kesildi. Ancak her þeye raðmen Azrail'e meydan okuyan zihni tüm hýzýyla çalýþýyor; hastaneden hastaneye sevk edilirken hâlâ "çocuklarým Kaynaþlý'da onlarý bulun, onlarý kurtarýn" diyor.

'Sesimi duyan var mý?'
KURTARMA ekiplerinin sesini iki kiþi duyuyordu. 25 yaþýndaki diþhekimi Gonca ile öðrenci Ahmet. Gonca, kendisi gibi enkaz altýnda kalan arabasýnýn alarmýný bütün gece çaldýrmýþtý. 'Yaþýyorum' diyordu, 'Beni kurtarýn' diye alarm sesiyle feryat ediyordu. ancak bir süre sonra alarm çalmaz oldu. Gonca'nýn cansýz vücudu beton yýðýnlarýnýn arasýndan çýkarýldý. Gonca'nýn bulunduðu enkazýn az ilerisinde, 6 öðrenci arkadaþýyla, bir zamanlar beþ katlý olan "Huzur" apartmanýnýn altýnda kalan Ahmet vardý. Enkazýn derinlerinde bir yerde, yarý beline kadar gömülmüþ olsa da "imdat" diyebiliyordu. Enkazýn üstünde yerli, yabancý kurtarma ekipleri dört dönüyor, kýrmýzý ve portakal renkli üniformalar birbirine karýþýyordu. Sonuçta Ahmet'i Huzur Apartmaný enkazýndan çekip, hayata çýkardýlar.

Gamze REÝSOÐLU


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr