kapat

15.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Koleksiyon Ankara'da
Koleksiyon, yaptığı 3 milyon dolarlık yatırımla, bünyesindeki K Proje ve K International markalarını kendi binasında Ankaralılar'ın beğenisine sunuyor. Toplam 4 bin metrekare kapalı alanda hizmet verecek olan Koleksiyon Ankara, 6'sı sergi ve satış, biri otopark ve 2'si depo olamak üzere toplam dokuz kattan oluşuyor.

İş Bankası'ndan AGİT hizmeti
İstanbul'da toplanacak olan AGİT Zirvesine katılan 50'yi aşkın ülkenin devlet ve hükümet başkanları ile temsilcilerine, tüm bankacılık hizmetlerini Türkiye İş Bankası verecek. İş Bankası, toplantı salonlarına özel olarak Bankamatik ve Changematik cihazları kuracak. Ayrıca hergün on-line hizmet verecek.

Vitra'dan banyo çözümü
Eczacıbaşı Vitra, Pratica isimli banyo mobilyaları serisini piyasa sundu. Pratica serisi ürünler, standart beyaz gövde rengi ile birlikte kullanılan altı farklı renkten oluşuyor ve beş ayrı modülden oluşan yılın sistemi ile farklı seçenekler sunuyor.

SALE'den, A320 siparişi
Singapurlu uçak kiralama kuruluşu SALE, 23 adet A320 ailesi uçağın alımı için Airbus Industrie ile anlaşma imzaladı. Uçakların teslimatı 2001-2008 yılları arasında yapılacak.

"POAŞ ve 2 GSM 2000'den önce satılacak
Özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova, daha önce kamuoyuna açıkladıkları özelleştirme takviminin hiç aksatılmadan yürütüldüğünü belirterek, Petrol Ofisi'nin özelleştirme programını 17 Kasım Çarşamba günü basın toplantısıyla açıklayacağını bildirdi ve "Yılbaşından önce Petrol Ofisi satışı tamamen bitmiş olur." dedi.

Yalova, piyasaya çıkaracakları üç yeni GSM şebekesinden ikisini satacaklarını diğerini Telekom'da bırakacaklarını belirtirken, "Yılbaşından önce 2 GSM şebekesi de satılmış olur. Aralık'ta hem Petrol Ofisi hem GSM şebekelerinin satışından dolayı devletin kasasına önemli miktarda para girecek" diye konuştu. Hükümet içindeki uyumlu çalışmanın devam etmesi halinde, 2 bin yılı sonunda özelleştirmeden, 5.3 milyar dolar gelir beklediklerini söyleyen Yalova, "Bu hedefi tutturacağız" dedi. Yalova, hükümetin yıkılmaması veya seçimlerin 5 yıllık zaman diliminde ve zamanında yapılması halinde, özelleştirme programını büyük ölçüde bitirerek son noktayı koyacaklarını açıkladı. Şamil TAYYAR

Vergi gelirleri enflasyona yenildi
Vergi gelirleri, bu yıl bütçe hedefini aşacak ama, yine de enflasyona yenik düşmekten kurtulamayacak. 1999 yılı bütçesinde 14.2 katrilyon lira olarak öngörülen vergi gelirleri, yıl sonunda hedefin 248 trilyon lira üstünde 14.4 katrilyon lira olarak gerçekleşecek. Böylece, vergi gelirlerinde 1998'e göre yüzde 56.3'lük bir artış sağlanacak. Ancak, 1999'da tüketici fiyatlarındaki artış yüzde 64, toptan eşya fiyatlarındaki artış da yüzde 57 olacak. Vergi gelirlerindeki artış da, tüketici fiyat endeksinin 7.7, toptan eşya fiyat endeksinin de 0.7 puan altında kalacak. Bu yıl vergide en fazla hayal kırıklığı yaşatan kalemler de gelir vergisi ile katma değer vergisi oldu.

Keser, çekiç firması neşter üretecek
Türkiye'nin ilk el aletleri üreticisi İzeltaş İzmir El Aletleri Sanayi, cerrahi aletler imalat ve satışına da girdi. İzeltaş Başkanı İsmet Yorgancılar, Medika Medikal adlı yeni bir şirket daha kurduklarını belirterek, "Çekiç-keser üretiminden, neşter üretimine geçiyoruz" dedi. 1968'de el aletleri üretimine başlayan İzeltaş, bugün bini aşkın ürün çeşidine ve Türkiye'de kendi faaliyet alanında en yüksek üretim kapasitesine sahip bulunuyor.

Vergide yolsuzlukla mücadele kursu
Maliye Bakanlığı'nca , OECD Ankara Çok Taraflı Vergi Merkezi'nde düzenlenecek 'vergi idaresinde yolsuzlukla mücadele' konulu kurs, bugün başlayacak. Türk, İtalyan ve Amerikalı öğreticiler tarafından verilecek kursa, 7 ülkeden 19 kişi katılacak. 1993 yılından beri faaliyette bulunan ve Maliye Bakanlığı'nca yönetilen OECD Ankara Çok Taraflı Vergi Merkezi'nde bugüne kadar 29 ülkeden 2 bin 135 üst düzey maliye bürokratı eğitim gördü.

Serbest bölgeden 7.7 milyar $ ihracat
Serbest bölgelerde yapılan ticaret hacmi, 1998 yılında 7.7 milyar dolara ulaştı. Türkiye'de serbest bölge uygulamasının başladığı 1988 yılında ticaret hacmi 153 milyon dolardı. 1998 yılında yurtdışından bölgelere yapılan ticaret 2 milyar 815 milyon dolar, bölgelerden yurtdışına yapılan ticaret 1 milyar 21 milyon dolar ve bölgelerden yurtiçine gerçekleştirilen ticaret rakamı 3 milyar 4 milyon dolar oldu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır