kapat

15.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Krediler iyice ucuzluyor
Kredi kartı faizlerinde başlayan düşüş yayılıyor. Ekonomideki iyimser hava ve enflasyon hedefi bankaların faiz indirmesine neden oluyor.!Taşıt, konut ve tüketici kredileri de inişe geçti

Kredi kartlarında nakit çekilişine uygulanan oranın düşmesiyle başlayan faiz indirimi, piyasadaki olumlu havanın etkisiyle mevduat faizine ve arkasından tüketici, taşıt ve konut kredilerine de yansıdı. Haftalık ekonomi dergisi Para'da yer alan araştırmaya göre, bankalar faiz indirimiyle enflasyonun düşeceğine olan inancını gösterdi. Ayrıca, 2000 yılında otomobil vergilerinin yüzde 58'e varan oranlarda artacağını hesaplayanların alımlarını öne çekmesinden yararlanmak isteyen bankalar da vergi indirimine gidiyor.

Bankaların faiz konusunda üzerinde önemle üzerinde durdukları nokta enflasyon hedefi. Esbank Bireysel Müdürü Aydan Kural, Hazine'nin borçlanma faizlerini de düşürmesiyle birlikte bankaların ellerindeki fonları, faizleri düşürerek tüketici kredileri şeklinde plase ettiklerini söylüyor.

Kural, iyimser beklentilerin enflasyonda somut bir düşüşle desteklenmesi halinde faizlerin bir miktar daha düşebileceğini belirtiyor. Kredi maliyetlerini değerlendiren Etibank Genel Müdür Yardımcısı Murat Yüksel ise maliyetlerin altı ayda finanse edilerek, gelişmelerin iyi gitmesi halinde 2000 yılının ikinci yarısında faizlerin yüzde 5'e düşebileceğini söylüyor.

Demirbank Pazarlama Müdürü Aydın Yaşarol da iyi gidişin sürmesi halinde faizlerin bir iki puan daha aşağı inebileceği görüşünde.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır