kapat

15.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bütün 'elma'lar birarada
Apple, ilk günden bugüne kadar Türkiye'de kullanılan tüm modellerini biraraya toplayarak, 'Apple' müzesini kurdu

Bilgisayar dünyasının son günlerdeki en çekici markalarından biri olan Apple (elma), Türkiye'de kulanılan modellerini biraraya toplayarak, Apple Müzesi'ni kurdu. Beyoğlu'nda Akademi-İstanbul'da bulunan müzede, 1976 yılından bu yana her yılın en çok satan modelleri sergileniyor.

Böyle bir fikrin kullanıcılarla birlikte doğduğunu söyleyen Apple-Bilkom Türkiye Genel Müdürü Tijen Mergen, "Her yıl düzenlenecek olan Apple Şenliği'nde neler yapabiliriz diye eski kullanıcılarımızla bir toplantı yaptık. Bugün Compaq, IBM hangisini ele alırsanız alın, 1976 yılında olup da çalışan makineleri yoktur. Biz neden toplamıyoruz ve çalıştığını göstermiyoruz diye düşündük. Bugün ilk modellerden biri olan Apple II E hala çalışıyor. Böylece fikir oluştu" diye konuşuyor.

APPLE FANATİKLERİ
Türkiye'de Apple kullanan pek çok insan olduğu gibi, bu markayı çok seven ve sürekli modellerini yenileyenler de bulunuyor. Apple fanatikleri arasında Halis Komili, Ali Koç, Uğur Yücel, Okan Bayülgen gibi pek çok farklı kesimden ünlü isimler var. Apple müzesi yıl sonuna kadar açık kalacak. Tarihi bir mekanda sergilenen bilgisayarların ilk halleri oldukça şaşırtıcı. Daktilo gibi klavyesi bulunan modellerden, son zamanlarda dizaynı ile inanılmaz bir ilgi toplayan iMac'lere kadar tüm modeller yer alıyor.

Apple Şenliği başlıyor
Apple Türkiye distribütörü Bilkom, 19-21 Kasım tarihlerinde hem kendi kullanıcılarını hem de yeni kullanıcıları biraraya getirebileceği bir şenlik düzenliyor. Apple Şenliği'nde donanım ve yazılım pazarlayan firmalar, kitap, CD pazarlayan kuruluşlar, eğitim firmaları olacak, Apple meraklıları indirimli ürünler satın alabilecek. Bu yıl ilki düzenlenen ancak bundan sonra her yıl yapılması planlanan şenlikte e-ticaret, eğitimde bilgisayarın rolü, bilgisayar çiplerinin tarihi gibi seminerler de olacak.

Özlem AKSOY


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır