|
"Evinizde" ev yemeği
Artık fast food'lardan bıktı insanlar. Bir de çok çalışıyorlar. Bu tempoda eve olan özlemleriyle "ev restoranlarında" buluşuyorlar
METE TANSU
Eskiden esnaf lokantaları vardı. Herkes iş arasında onlara koşardı. Sonra, fast food'lar geldi, mertlik bozuldu. Ayaküstü bir şeyler atıştırıp karın doyurma dönemi başladı. İş hayatının hır-gürü içinde neyi ve niye yediğini bilmeden açlığını bastırdı insanlar. Şimdi yine devran dönüyor, insanlar nostalji hasretini gidermek için "ev ortamında yemek" istediler.
Bu ihtiyacın sonucu olarak filizlendi ev yemekleri yapan küçük ve şirin restoranlar. Bu konsept o kadar tuttu ki, 25-30 kişilik salonlar öğlenleri tıklım tıklım dolmaya başladı. Çalışmaktan, evdeki hayatın bile tadını çıkaramayan insanlar, bu özlemlerini "kendilerini evlerinde hissedebildikleri" restoranlarda giderdiler.
Bir anda mantar gibi çoğalan "ev restoranları", ev yemekleri ve her gün değişen mönüleriyle eskiye dönüşün "vuslatı" oldu. Biz de bu küçük mekanların en iyilerini tanıtıyoruz sizlere. İşte yeni evleriniz...
ASUDE:
Kuzguncuk'ta bulunan Asude, sabahın erken saatlerinden akşama kadar açık. Mönünün her gün değişiyor. Pazartesi günlerinin yemeği belli: Etli Yaprak Sarması. Asude, ayrıca büyük ilgi gören balık günleri yapıyor. Hamsili pilav, kara lahana çorbası, Karadeniz kavurması, fasulye dıblesi ve kızılcık çorbası en çok övündükleri yemekler. Tatlı olarak ise yalancı tavuk göğsü tercih ediilyor. Asude pazar günleri haricinde her gün açık. TEL: 0 216 334 44 14
HANIMIN MUTFAĞI:
Kadıköy'de bulunan restoran, saat 12.00'den 20.00'ye kadar açık. Her gün farklı mönü belirleyen Hanımın Mutfağı, her hafta mönüyü yeniliyor. Mantı ise her daim mevcut. Beşamel soslu sebze yemekleri ise tadılmaya değer. Tatlı olarak kayısı soslu muhallebi ve muzlu krep var. Hanımın Mutfağı'nın duvarlarını ise farklı resim ve fotoğraf sergileri süslüyor. İsteyen herkes, eserlerini burada sergileyebiliyor. TEL: 0 216 349 10 38
BOL KEPÇE:
Ortaköy'de bulunan restoran, saat 08.30'dan 01.30'a kadar açık. Devamlı mönülerin yanı sıra hergün farklı yemekler de bulunuyor. Bol Kepçe'de hergün mantı bulunuyor. Tavuklu ve ıspanaklı avcı börekleri de tadılmaya değer. Haftanın 7 günü açık olan restoran, özellikle akşamları büyük rağbet görüyor. TEL: 0 212 259 82 61
KELİF:
Beyoğlu Tünel'de bulunan Kelif, saat 12.00'den 22.00'ye kadar hizmet veriyor. Mönü hergün değişiyor. Çarşamba günleri etli sarma, cuma günleri balık mutlaka bulunuyor. Eğer daha önce telefon açarsanız, isteğinize göre yemek de yapılabiliyor. Hamsi kaygana, karalahana çorbası, hamsili pilav, kelif köfte ve fasulye dıblesini denemenizi tavsiye ederiz. TEL: 0 212 292 16 09
ŞEMSİYE:
Beyoğlu'nda bulunan Şemsiye Lokantası, saat 09.00'dan 22.00'ye kadar açık. Yemekler her gün değişiyor. Salı günleri ise hamsi buğlama ve hamsili pilav günü. Lokantada vejeteryanlar da düşünülmüş ve mönüye soya etli yemekler konulmuş. Şemsiye'nin brownie'si çok meşhur. TEL: 0 212 292 20 46
EVİM:
O da Beyoğlu'nda. Saat 08.00'den 24.00'e kadar açık olan Evim'in sabit bir mönüsü bulunuyor. Mıhlama ve piliç bombay yemekleri çok iddialı. Tereyağ ve Trabzon peynirinden yapılan mıhlama, mısır ekmeği eşliğinde sunuluyor. Tatlı olarak ise Laz böreği ve baklavayı mutlaka deneyin. TEL: 0 212 293 40 35
CADI KAZANI:
Beyoğlu'nda bulunan Cadı Kazanı, saat 12.00'den 22.00'ye müşterilerine hizmet veriyor. Sabit bir mönüsü bulunan restoranın müşterilerini genelde sanatçılar oluşturuyor. Sosyete mantısı, fesleğenli yörük çorbası ve mantar sote en fazla tercih edilen yemekler. İrmik helvasını da deneyin. TEL: 0 212 293 57 54
HÜNKAR:
Etiler'de bulunan Hünkâr, ev yemeği yapan yerlerin önde gelenlerinden. Özellikle iş çevresinin büyük rağbet gösterdiği restoran, saat 11.00'den akşam 22.30'a kadar müşterilerini hizmetinde. Hamsili pilav, hünkar beğendi, yaprak sarma ve suluköfte size sayabileceğimiz bazı yemek çeşitleri. TEL: 0 212
|
Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.
|