kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Zırvacılar cevabı aldı"
Yalova'da incelemelerde bulunan Yılmaz, Kıvrıkoğlu'nun açıklamalarında geçen konuşma için "Genelkurmay Başkanı bu konudaki zırvalara gereken cevabı vermiştir" dedi...

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz dün deprem bölgesi Yalova'daydı. Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ve milletvekillerinin yanı sıra kardeşi Turgut Yılmaz'la geldiği Yalova'da depremzedeleri ziyaret eden Yılmaz, Vali Nihat Özgül'den brifing aldı.

Bir gazetecinin Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun açıklamalarında adı verilmeden bahsedilen FP milletvekili için "Ne diyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Sayın Genelkurmay Başkanı bu konudaki zırvalara gerekli cevabı verdi. Bunlar bizim töremize, dinimize yakışmayan şeylerdir. Bize düşen, yapabileceğimiz her şeyle vatandaşın yanında olma, onlara yardım etmektir. Bu zırvalamalar bir yana bırakılırsa, milletimiz bu afette çok iyi bir dayanışma örneği ortaya koymuştur."

Stoklar tükeniyor
Depremin ilk gününden bu yana Yalova'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'dan da bilgi alan Yılmaz, depremzedelerin yaralarının sarılmasına devam edileceğini belirtti. Okuyan, Yalova'da 14 bin prefabrik konut ihtiyacının bulunduğunu belirtti.

İlk günlerdeki yardımların yüzde 90 azaldığını belirten Okuyan, "Ciddi şekilde gıda ihtiyacı var. 5-6 gündür deprem bölgesine gelen yardımlar yok denecek kadar az. Kriz yaşamaya başladık. Acil olarak makarna, pirinç, sıvı yağ gibi gıdalara ihtiyacımız var. Stoklarımız tükenmek üzere" dedi. Mesut Yılmaz, bu bilgiler üzerine Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı'dan ihtiyaçların karşılanmasını rica etti.

"Her şey yoluna girer"
Doğa Müzesi içinde kurulan çadırkenti ziyaret eden Yılmaz, Kızılay çadırında kalan depremzedelerin, "Çadırlarımız yağmurdan berbat oldu. Normal çadırlarda kalmak istiyoruz" istekleri üzerine kısa zamanda her şeyin yoluna gireceğini söyledi.

Tüm deprem bölgelerini gezdiğini, en iyi durumda olan ilin Yalova olduğunu söyleyen Yılmaz şöyle konuştu: "Öncelikli iş, geçici konutların tamamlanması. Bundan sonra her gün yaraların sarılmasına devam edilecek. Elimizden gelen en iyi şartları sağlamaya çalışıyoruz. Bütün imkanlarımızla depremzedelerin yanındayız."

Umut TÜTÜNCÜ (SHA)

Yılmaz'dan sürpriz Amerika ziyareti
ANKARA- ANAP Genel Başkan Mesut Yılmaz'ı bu hafta yoğun bir dış gezi programı bekliyor. Çarşamba günü Amerika'ya gidecek olan Yılmaz, daha sonra Avrupa merkez sağ partiler birliği olan EDU zirvesi için Almanya'ya gidecek. Yılmaz 15-17 Eylül arasındaki zirveden dönüşte bir gün kalıp Rusya gezisine çıkacak.

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, sürpriz ABD ziyareti konusunda fazla bilgi vermezken bazı bakanlar ile partisinin Grup Başkanvekili arkadaşlarına, "Çarşamba günü ABD'ye gidiyorum, önemli görüşmeler yapacağım" dediği öğrenildi. Yılmaz, Başbakan Ecevit'in 25 Eylül'de başlayacak ABD gezisi öncesine rastlayan ABD ziyaretindeki programının içeriğini de gizli tutuyor. Yılmaz, ABD dönüşü, Almanya'da 15-16-17 Eylül tarihlerinde yapılacak EDU zirvesine katılacak. Zirvede Avrupa'daki Hıristiyan demokrat ve diğer sağ partilerin liderleri yer alacak. Mesut Yılmaz, Almanya dönüşü ise bir gün Türkiye'de kalacak ve bazı açılış ile temel atma törenlerine katıldıktan sonra bu kez Rusya'ya gidecek.

Şamil TAYYAR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır