kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Söylemedim söyletmem de"
Kıvrıkoğlu'nun açıklamalarındaki konuşmaları yaptığı öne sürülen FP'li Nezir Aydın, "Hepsi yalan. İftiracıları mahkemeye vereceğim" dedi

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun açıklamalarında adı geçen FP'li milletvekili ve şok konuşmaların yapıldığı belediye binası neresiydi? Türkiye iki gündür bu soruların yanıtını arıyor. FP "Zan altındayız. Bu kişi kimse adı açıklansın" derken, bazı basın yayın organlarında konuşmayı yaptığı öne sürülen FP Sakarya Milletvekili Nezir Aydın ise hakkındaki iddiaları yalanladı.

Şok açıklamaların sahibi olduğu öne sürülen FP Sakarya Milletvekili Nezir Aydın, dün yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "Bırakınız böyle bir beyanda bulunmayı, benim yanımda başkası tarafından da böyle bir konuşma yapılmasına müsaade etmem. Sayın Genelkurmay Başkanı tarafından herhangi bir ismin belirtilmemesine rağmen, kimi basın yayın organlarında, özellikle ismimin zikredilmesini art niyetli ve yıpratma amaçlı olarak değerlendiriyorum. Bu yayınları yapanlarla ilgili olarak yasal yollara başvuracağım" dedi.

Mahkemeye vereceğim
Nezir Aydın, Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu'nun basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, ismi açıklanmayan bir milletvekili tarafından yapıldığı ileri sürülen bir konuşma metninin dağıtıldığını hatırlatarak şöyle dedi:

"Medyada yer alan söz konusu bu konuşma metninin içeriğinde, Marmara bölgesinde meydana gelen depremin, Türk Silahlı Kuvvetler'iyle bağlantısı kurulmak suretiyle, ordumuza sözlü saldırıda bulunulduğu ifade edilmektedir. Bazı basın yayın organlarında hiçbir inceleme ve araştırma yapma ihtiyacı dahi duyulmadan, bu metinde geçen ifadelerin şahsım tarafından söylendiği iddia, isnat ve iftirasına yer verilerek yayın yapılmıştır.

Bu metinde yer aldığı biçimde hiçbir yerde ve hiçbir zaman böyle bir konuşma yapmam veya beyanda bulunmam kesinlikle söz konusu değildir. Bırakınız böyle bir beyanda bulunmayı, benim yanımda başkası tarafından da böyle bir konuşma yapılmasına müsaade etmeyeceğimi şahsımı tanıyanlar yakinen bilmektedirler. Sayın Genelkurmay Başkanı tarafından herhangi bir ismin belirtilmemesine rağmen, kimi basın yayın organlarında, özellikle ismimin zikredilmesini art niyetli ve yıpratma amaçlı olarak değerlendiriyorum. Şahsımı karalamaya yönelik bu yayınları yapanlarla ilgili olarak yasal yollara başvuracağımı kamuoyuna saygıyla duyuruyorum."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır