kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İddialı "Sınır"
36'NCI Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak 9 filmden biri olan ''Sınır''da yaklaşık 10 bin sanatçı ve figüran rol aldı.

Büyük bölümü Güneydoğu Anadolu'da çekilen filmde, Dicle Üniversitesi'nden bir grup öğrencinin 1988 yılında Kuzey Irak'ta yaşanan Halepçe katliamı sonrası bu bölgeye insanı yardım götürme arzusu ve yaşanan olaylar anlatılıyor.

Yapımı Antalya merkezli ulusal televizyon kanalı ETV tarafından gerçekleştirilen filmle ilgili düzenlenen basın toplatısında konuşan ETV Genel Müdürü Mehmet Yönden, toplam 200 milyar liraya malolan filmin, diğer ulusal kanallara örnek olmasını istediklerini, televizyonların da sinemaya destek vererek Yeşilçam'ın güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yönden, Altın Porkal Film Festivali ile ilgili olarak da, Antalya'da festival süresince 9 salonda birden gösterime girecek filmlerin, anket çalışması ve halkın görüşleri doğrultusunda ödüllendirilmesi ve ''Halk Jürisi''nin beğenisinin gözönünde tutulması gerektiğini kaydetti. Filmin başrol oyuncusu Gani Rüzgar Şavata da, ''Sınır''ın festival süresince ve daha sonra Türkiye'nin çeşitli illerindeki 30 sinemada gösterime gireceğini hatırlatarak, buradan elde edilecek gelirinin de depremzedelere gönderileceğini söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır