kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Kim yalan söylüyor?

Çadırlara sığınan Gürpınarlılar mı? Belediye Başkanları mı?

Ramazan Yazgan'ın Gürpınar gerçeği ile ilgili haberlerini iki gündür izliyorsunuz...

Hayret etmemek mümkün değil!

Zemin açısından yapılaşmaya uygun olmayan bölge 1980'li yıllardan sonra imara açılıyor ve çok katlı binalar diktiriliyor... Üstelik Belediye'nin "Zemin etüdleri yapıldı, risk yok" taahhütleri ile...

Sonra bilinen deprem geliyor ve onlarca bina oturulamayacak kadar hasar görüyor...

Depremden sonra Kanal-6'daki "46'ıncı Saniye" programına birlikte çıktığım Gürpınar Belediye Başkanı Veliddin Küçük, sorum üzerine milyonlarca izleyiciye dönüp, "Bir tek hasarlı binamız yok" diyor...

Yanında getirdiği ciltleri gösterip, "İşte zemin etüdleri burada... Hepsinde 'Yapılaşmaya uygun' deniliyor" şeklinde kesin konuşuyor...

Ama ne yazık ki; Ramazan Yazgan bölgeyi dolaşıp geliyor ve çektiği fotoğraflarla yazdığı haberi toplantı masasına getiriyor:

"Bir çok binada çatlaklar var... Kolonlar patlamış... Halka apartmanların gölgesinde kurduğu çadırlara sığınmış.."

O zaman ortada bir yalan var...

Acaba kimde?

Ramazan Yazgan'ın fotoğraflarında, isimlerini ve adreslerini vererek konuştuğu Gürpınarlılar'da mı, yoksa başkanlarında mı?

*

SON SÖZ:
Veliddin Başkan size bu köşeden sorular yöneltmiştim... Yanıtlarını hâlâ bekliyorum..

Halk otobüslerinden göstermelik kampanya

"Depremzedelerle elele" kampanyasına bilet kesmeyerek destek veriyorlar!

Serdar Ercan, arkadaşı ile birlikte 3 Eylül'de Edirnekapı-Beşiktaş (28 A) hattında çalışan 34 ADL 10 plakalı B-083 numaralı özel halk otobüsüne biniyor... İki kişilik parayı veriyor, biletini istiyor...

Biletçi terbiyesiz bir tavırla, "Bekle alırsın" diyerek geçiştiriyor... Serdar ısrar edince, küfreder şekilde iki bilet kesip veriyor.,..

Serdar ve arkadaşı sinir küpü... Karşılarındaki cahilin laf anlayacak hali yok... Ya kavga edecekler, ya da yaptığı terbiyesizliği sineye çekecekler...

İki genç magandanın seviyesine inmemek için seslerini çıkarmıyorlar ama Beşiktaş'a kadar binip-inen yolcuları tek tek sayıyorlar..

Ardından da beni arıyorlar:

"Erdal Abi 70 kişiden 7 kişiye bilet kesilmedi..."

*

SON SÖZ: Soruyorum; halk otobüsleri "Depremzedelerle elele" kampanyasına bilet kesmeyerek mi destek veriyorlar?

ÖNERİ
Her binaya teknik künye

İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyeleriyle Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği "imara da sigorta, mimara da sigorta" zorunluluğunun yanı sıra bundan sonra inşa edilecek her binaya "teknik künye" mecburiyeti getirilmesini istiyor.. Künyede binanın inşaatına katılan tüm sorumlular yer alacak...Kısacası, yıkılan binalardan kimin sorumlu olduğu aranmayacak...

İstanbullular'ın dert köşesi
MALTEPE
Tehlikeli kavak

RESSAM Aykut Ünker Sokağı'ndaki kavak ağaçları çürüdü. Rüzgarlı havalarda dalları evlerimizin üzerine yaslanıyor. Yeşili seviyoruz ama canımız tehlikede.

Cumhur Turan

ŞİŞLİKoku ve duman
MECİDİYEKÖY Garaj Sokak doğalgaza kavuştu. Ama sokaktaki 3-4 büyük iş yeri hâlâ fuel-oil kullanıyor. Koku ve duman sokağımızı inanın oturulmaz hale getiriyor.

Sokak sakini

G.O.PAŞA
Parkı düzeltin

KARADENİZ Mahallesi G. Aldoğan Caddesi'ndeki park bakımsızlıktan dökülüyor. Her tarafı toz-toprak içinde olan parkın belediyece yeniden düzenlenmesini istiyoruz.

Suat Parlak

PENDİK
Fareler bastı

DUMLUPINAR Mahallesi Ankara Caddesi İzmir Sokağı rezil bir halde.. Bu yetmezmiş gibi yan tarafımızdan geçen dereden çıkar fareler bizi bir gün yiyecek.

Gönül Vural

K. ÇEKMECE
3 kez ısırdılar

HALKALI Şahintepe'de başı boş gezen köpek sürüleri ile korku içinde yaşıyoruz. Yakın bir akrabam üç kez ısırıldı. Belediyeye başvurdum bir ay geçti önlem yok.

Erdoğan Pakkan

MALTEPE
KULEYURT, Zümrüt, Öz iş, Hukukçular ve diğer bir çok kooperatif evlerinde hizmet yok. Su yok. İlköğretim Okulu yok. Cami yok, oyun alanı yok. Zikri Bozdemir

FATİH
Cadde berbat!

KOCAMUSTAFAPAŞA Didin Caddesi doğalgaz çalışması için kazıldı. Caddeyi öyle kötü bir şekilde bıraktılar ki, yağan yağmurlarla birlikte perişan hale geldi.

Hüseyin Fidan

KADIKÖY
Heryer işportacı

BAĞDAT Caddesi Eminönü Meydanı'na döndü. El arabalı semizotçudan, cevizcilere kadar her seyyara rastlamak mümkün. Dilencilerden ise yürümek imkansız halde.

İbrahim Kaynak

ÜSKÜDAR
Toz-toprak-çamur

YAVUZTÜRK Mahallesi Sivas Sokak iki ay önce doğalgaz hattı için kazıldı. Bütün sokaklar düzgün şekilde kapatıldığı halde, Bizim sokağı öyle bırakıp gittiler.

Enver Avcıoğlu

BAKIRKÖY
Masalar kaldırımda

HAVA Lojmanları'nda oturuyorum. Tren İstasyonu alt geçidinden gidip-geliyoruz. Merkezdeki üç lokanta masaları kaldırıma çıkarıyor, bize yürüyecek yer kalmıyor.

Salih Kırpat

B.EVLER
Kanal tıkalı!

YENİ BOSNA Hürriyet Mahallesi Aladağ Sokak lağım içerisinde bütün kanalizasyonlar tıkalı. Sokak ortasından akan pis sulara basmadan yürümenin imkanı yok.

Sokak sakinleri

Yoklar dizi dizi


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır