kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2000 kıyameti bildiğiniz gibi değil
Amerika'da onbinlerce kişi dijital kıyamet hazırlıklarını bir kargaşa ve vahşet rejimi kurulacağı beklentisine göre yapıyor. Aralarında bilgisayar uzmanları çoğunlukta

Konuyu artık bilmeyen yok... 1999'dan 2000'e geçtiğimiz an, dünyanın dört bir tarafında çalışan bilgisayarların takvimleri de bu geçişi yapacak, ama yıllar önce bilgisayar bellekleri bu kadar güçlü değilken alınmış bir kararla, bilgisayar takvimlerinde yıl tarihleri iki haneyle verildiği için, bilgisayarlar 2000'e geçtiğimizi 'anlayamayacak,' 01/01/00 olarak yazılan tarihi 1 Ocak 1900 olarak yorumlayacak...

Ve ondan sonra 'kıyamet' kopacak; hem de kelimenin tam anlamıyla... En azından Amerika'da binlerce hatta onbinlerce kişi böyle olacağına inanıyor, bu yüzden şehirlerdeki evlerini, işlerini bırakıp, taşraya, muhtemel büyük çöküşten sonraki bir kaç yılı, beslenme ve diğer ihtiyaçlarını kendi çabalarıyla karşılayabilecekleri çevrelere çekiliyorlar.

Silahlanmak şart
Amerikalı yetkililer, bu hedefle hayatlarını, yaşam çevrelerini değiştirenlerin tam sayısını tahmin edemiyor, ancak aralarındaki bilgisayar uzman ve teknisyenlerin çokluğunun 'endişe verici' düzeyde olduğunu itiraf ediyor.

'Dijital Kıyamet'i bu tarzda karşılayanlar, bilgisayar sistemlerinin çöküşünün yaratacağı sorunların çok uzun vadeli bir yıkıntıya yol açacağına inanıyor. En az iki ya da üç yıl dünyanın eski düzenine dönemeyeceği, kıtlık, kargaşa, yağmacılığın her yere yayılacağına göre yapıyorlar hesaplarını.

Hazırlıklara 5 yıl önce başlayanlar var. Buna göre, dijtal kıyameti sağ salim atlatmak için en az bir yıllık yiyecek, altı aylık benzin, bir kaç ay yetecek kadar su depolanması zorunlu. Avlanmayı, hayvanları kesip derisini yüzmeyi, tarım yapmayı öğrenmek şart. En önemlisi de silahlanmak, çünkü dijital kıyamet günlerinde en büyük sorun yağmacılar olacak diye tahmin ediliyor... Ancak bir yandan da, bugüne kadar hazırlık yapmayanların telaş etmesine gerek yok, çünkü, "gerekli hazırlıkları yapmak için artık çok geç."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır