kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Devlette afet seferberliği
Başbakanlık Kriz Merkezi, 80 ilde "afet grupları" oluşturuyor. Kızılay'a 25 bin prefabrik konut alınacak

DEVLET, afetlere karşı köklü değişiklikler için düğmeye bastı. Başbakanlık Kriz Merkezi, 80 ilde "afet grupları" oluşturulmasını benimsedi. Başbakanlık Kriz Merkezi tarafından alınan kararlar şöyle:

* Valilerden, arama, kurtarma ve ekipmanların listesi istendi. İllerde, yedekli "afet grupları" kurulacak. Gruplar için kurslar düzenlenecek.

* Tüm doğal afetler için, ABD'de uygulanan "Erken Uyarı Sistemi" uygulamaya geçirilecek. "Coğrafi Bilgi Sistemi" de denilen bu uygulamayla, deprem, yangın, sel, heyelan gibi her türlü doğal afet durumunda yangın tehlikesi olan doğalgaz hattı, elektrik trafoları, termik santraller otomatikman kapanacak.

* Kızılay'a, çadır yerine, 25 bin prefabrik ev alınacak. 2 oda, banyo ve tuvaletten oluşacak tek katlı evler için bütçe ödenekleri serbest bırakılacak.

* Afet durumlarında, bölgeyi iyi bilen valiler arasında seçilecek "bölge valisi" benzeri görevlendirmeler yapılacak. Koordinasyonu il valisinden çok, bu kişiler yapacak.

* 80 il için, yedekleriyle birlikte 160 iridyumlu telefon alınacak.

* Sivil Savunma Teşkilatı, yeniden yapılandırılarak, kadrosu güçlendirilecek. Teknik açıdan da donatılacak olan SST'ye, ağır makineleri taşıyan güçlü helikopterler alınacak.

* Marmara depremi mağdurları için 15 Ekim'e kadar prefabrik evler bitirilmiş olacak. Bu nedenle, 15 Eylül'e kadar, günde 2 ihale sonuçlandırılacak.

Ali Ekber ERTÜRK


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır