kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
PKK saldırdı: 7 şehit
Van'ın Gürpınar ilçesi kırsalında çıkan çatışmada 7 askerimiz şehit olurken 15 terörist öldürüldü...

"SİLAH bıraktık. Sınır dışına çıkıyoruz..." PKK bu açıklamalarına rağmen katliamlarını sürüyor. Önceki gün Van'ın Gürpınar ilçesi güney kırsalında devriye gezen güvenlik güçlerine ateş açan PKK'lı teröristler 61. Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı'nda görevli 1 teğmen, 1 uzman çavuş ve 5 eri şehit etti. Çıkan çatışmada 15 PKK'lı terörist ise ölü olarak ele geçirildi.

Gürpınar-Çatak ilçesi kırsalında arazi arama-tarama çalışmalarını sürdüren güvenlik kuvvetleri, önceki akşam saat 19.00'da, ağır silahlarla donanmış kalabalık bir teröris grupla karşılaştı. Teröristlerin etrafını saran güvenlik kuvvetleri "teslim ol" çağrısında bulundu.

15 terörist öldürüldü
Ancak, teröristler bu çağrıya ateşle karşılık verdiler. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ateşte, Jandarma Teğmen Ş. Koray Akoğuz (Isparta), Jandarma Uzman Çavuş Murat Baş (Eskişehir), Jandarma Komando Onbaşı Rıfat Körtürk (Zonguldak), Jandarma Komando Er Ercan Atalay (Erzurum), Levent Özçakmak (Adana), Ali Tekin (Burdur), Kaya Gönt (Malatya) şehit oldu. Çatışmada 15 terörist öldürülürken, geri kalanlar havanın karanlık oluşundan yararlanarak izlerini kaybettirdiler.

Çıkan çatışmada yaralanan erler Van Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, şehitler Van'da düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine gönderildiler.

Batman'da operasyon
Batman'ın Sason ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda da 4 terörist ölü ele geçirildi. Bingöl'ün Genç ve Bitlis'in Mutki ilçerelerinde ise terör örgütünden kaçan 2 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde ise yapılan operasyon sonucu 1 terörist sağ olarak ele geçirildi.

Bu arada,Batman il merkezinde, yasadışı Hizbullah örgütüne yönelik operasyonlarda, örgüt mensubu 7 kişi yakalandı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Umut ARAS (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır