kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte ÖSYM'nin belalısı!
BU sene üniversite sınavına girenlerin başına gelmeyen kalmadı. Önce soru kitapçıkları çalındı.

Bu yüzden 5 Nisan'daki ÖSS 6 Haziran'a ertelendi. 6 Haziran'daki sınava Diyarbakır'da giren Abdullah Özkan'ın, sınav görevlisi tarafından kopya çekerken yakalanmasıyla da yeni bir gerçek ortaya çıktı. Cevap anahtarları da çalınmıştı.

Özkan'ın elindeki kopya matematik testinin cevap anahtarıydı ve 6 kişi daha aynı kopyayla sınava girmişti. Kopya çekerken yakalanan Abdullah Özkan, sorgusunda cevap anahtarını 2 milyar lira karşılığında satın aldığını itiraf etti. 16 Ağustos'ta Diyarbakır DGM'ye sevk edilen Özkan tutuklanırken, diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

15 ilde operasyon
Özkan'ın ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren polis, Diyarbakır'ın Bismil, Çınar, Ergani, Mardin'in Derik, Şanlıurfa'nın Siverek ilçeleri ile Bingöl ve Şırnak'ın da aralarında bulunduğu 15 ilde operasyonlar düzenledi. Operasyonlar sonucunda, aralarında hem çeteci hem de müşterilerin yer aldığı 135 kişi yakalandı. Bu kişilerin sorgusunda şebeke başının da Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Ayhan Ölmez olduğu belirlendi.

Sahte kimliklerle sınavlarda başkalarının yerine de giren Ayhan Ölmez'in yakalanması için yurt çapında geniş bir soruşturma başlatıldı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri aldıkları bir duyum üzerine Ankara'da yaptıkları bir operasyonla Ayhan Ölmez'i de yakaladı.

Diyarbakır'a getirilen ve ifadesi alınan Ayhan Ölmez için Emniyet Müdürlüğü, sorgusu tamamlanmadığı gerekçesiyle DGM Savcısı'ndan ek gözaltı süresi istedi. Emniyetin talebini uygun bulan Savcılık, 3 gün ek süre verdi.

Mürsel ACAY / Gürsel ESER


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır