kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Çadır kentler kontrolde"
Sakarya Valisi Yener Rakıcıoğlu, depremin ilk şoku atlatıldıktan sonra İslami grupların kentteki faaliyetlerinin kontrol altına alındığını söyledi

GENELKURMAY Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun, önceki gün yaptığı açıklamada, Sakarya'da yardım adı altında siyasi rant elde etmeye çalışmakla suçladığı İslami gruplar, oldukça yoğun faaliyet gösteriyor.

Sakarya'nın dış mahallelerinin bulunduğu Fazilet Partili Erenler merkez ilçesindeki birçok çadırkent ve aşevi bu grupların kontrolü altında. Fazilet Partisi'nin Avrupa'daki kollarında olan IHH ile Konya'da İslami sermayenin önde gelenlerinden Kombassan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi birçok yerde yan yana kurdukları aşevleri ve çadır kentlerde birlikte hareket ediyorlar.

Vakıf ve kuruluşlar
Milli Gençlik Vakfı'nın da yoğun olarak faaliyet gösterdiği Sakarya'da, Asya Finans, MÜSİAD, Dubai İnsani Yardım Vakfı, Kayseri Muradiye Vakfı, Konya Ribat Vakfı gibi birçok İslami vakıf ve kuruluş da çalışma yapıyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun açıklamaları üzerine sorularımızı yanıtlayan Sakarya Valisi Yener Rakıcıoğlu depremden sonra yardım amacıyla birçok kuruluşun kente geldiğini ve ilk aşamada bunların kontrolünün mümkün olmadığını öne sürerek, "Artık faaliyetleri kontrol altında tutmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Yanıtsız bıraktı
Rakıcıoğlu, Kıvrıkoğlu'nun açıklamaları ile ilgili sorulara ise yanıt vermekten kaçındı. Bu söylemlerin ordunun söylemi olduğunu söyleyen Rakıcıoğlu, kendilerinin sadece Sakarya ilinde depremle ilgili çalışmalar yaparak kargaşayı gidermek için uğraştıklarını belirtti.

Necdet ÇOKAN-Murat KAYA


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır