kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Bunlar da sanal zenginler
MICROSOFT firmasının sahibi ve kurucusu, aynı zamanda dünyanın en zengin kişisi Bill Gates'in servetinin 100 milyar doları aştığı ve ayda ortalama 4.166 dolar para kazanan 200 milyon kişiye bedel olduğu belirtildi. Fortune dergisi, Bill Gates'in dışında, 40 yaşın altında olup bilgisayar sektöründen milyarlar kazanan işadamlarının listesini yayınladı. Listenin başında serveti 21.49 milyar doları bulan Dell Computer şirketinin 34 yaşındaki başkanı Michael Dell bulunuyor. İkinci sırada, internetteki en büyük kitap satış sitesi bulunan Amazon'un sahibi 35 yaşındaki Jeff Bezos'un serveti 5.74 milyar dolar. Üçüncü durumda ise Gateway bilgisayarlarını üreten firmanın sahibi Ted Waitt yer alıyor.

Borsa bilgisi için yeni araç
BORSAYI anında takip etmek isteyenler için yeni bir ürün daha piyasaya sürüldü. Yatırım Araştırma isimli şirket tarafından hazırlanan FinansWindows isimli enstrümanla bireysel ya da kurumsal yatırımcılar borsa ile ilgili bilgilere istedikleri an ulaşabilecekler. Bu sistemin şu ana dek varolan diğer sistemlerden farkı ise aylık bir aidat gerektirmemesi ve bir kez alınıp ardından ömür boyu kullanılabilmesi. Fiyatı 500 doların altında olan yazılımın tanıtım fiyatının ise 395 dolar olduğu belirtiliyor. Windows 95-98 sistemleri üzerinde çalışan yazılım için Pentium, 32 ram ve TV anteni ya da kablolu yayın sistemine ihtiyaç duyuluyor.

Türkbank'tan ödeme kolaylığı
TÜRK Ticaret Bankası deprem bölgelerinde yer alan şubelerinde bulunan kredi kartı müşterilerinin Ağustos ayı borç bakiyelerini ve faizlerini erteleme kararı aldı. Bankadan yapılan açıklamada depremden zarar gören müşterilerin mağdur olmamalarının sağlanması ve ödemelere destek olunması için erteleme kararının alındığı belirtildi.

Dört liman şantiye oluyor
Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH), Bodrum Yolcu İskelesi, Çanakkale Limanı Üstyapı Tesisleri, İskenderun Konteyner Terminali ve İzmir Limanı Tarama ve Tevsii inşaatları için ihale açtı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılması planlanan projeler için yaklaşık 5 trilyon lira tahmini bedel biçiliyor. Liman inşaatı ihalelerine başvurular 17 Eylül'den itibaren başlıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır