kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Anlaşma Eylül'de şekillenir'
Uzmanlar Eylül ayında Türkiye ile IMF arasında bir anlaşmanın şekillenebileceğini belirtiyor

Uzmanlar Eylül ayından umutlu. SABAH'ın her ay sermaye piyasalarının önde gelen isimleriyile yaptığı anketlerin sonuncusunda, uzmanların Eylül ayı içinde IMF ile bir anlaşmanın şekillenmesini umdukları ortaya çıktı.

Uzmanlar, 9 ili ve 20 milyon insanı sarsan, Türkiye ekonomisini derinden etkileyen depreme rağmen Türkiye'nin enflasyon dışında önemli bir sorun yaşamayacağını da belirtiyor.

Bir yandan deprem sonrası Türkiye'nin uluslararası platformda daha olumlu bir imaj yakalaması ve bu çerçevede önü açılan dış yardımlar, diğer taraftan hükümetin reform porgramına kararlılıkla devam etmesi Eylül ayına daha umutlu bakılmasına neden oluyor.

Mali piyasaların önde gelen isimleri, bu ay yapılacak IMF görüşmeleri ve Başbakan Bülent Ecevit'in Amerika ziyaretinin ardından Fon ile Türkiye arasında bir stand-by anlaşmasının net olarak şekilleneceğini düşünüyor.

Bunun yanında hükümetin bugüne dek iyi bir performans gösterdiğini belirten uzmanlar reform sürecinin de devam edeceğini düşünüyor. Hükümetin gelecek icraat programı içine Tarım Reformu, Sermaye Piyasası Kanunu, Harcama Reformu gibi konuları da alacağını düşünen uzmanlar, halihazırda çıkartılan Bankalar Kanunu, Sosyal Güvenlik Kanunu gibi reformlarda da uygulama kararlılığının süreceğini ifade ediyor.

Enflasyon beklentisi yükseldi
PİYASANIN önde gelen isimleri depremin en büyük etkisinin ise hükümetin enflasyon hedefinde hissedileceğini belirtiyorlar. Eylül ayında enflasyonun yüzde 4-4.5 seviyeleri arasına oturacağını düşünen uzmanlar, deprem nedeniyle yılsonu enflasyon hedefinin de yüzde 65 seviyesi civarlarında oluşmasını bekliyor. Uzmanlar para piyasalarında ise kısa vadede faizlerin deprem öncesi seviyelere inmeyeceğini belirtirken borsanın da Eylül ayında ağırlıklı olarak 5300-5800 seviyeleri arasında dalgalanacağı, yılsonunda ise 7000'li seviyeleri zorlayacağı görüşünü öne sürüyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır