kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu sektör hasara yetmez
ABD'de yayımlanan sigorta sektörü dergisi Best Week, Türk sigorta sektörü rezervlerinin deprem hasarlarını karşılamaya yetmeyeceğini savundu

Türk sigorta sektörü 27 milyonr dolarlık aktif büyüklüğü ile depremin yarattığı 3 milyar dolarlık hasarı karşılamaktan çok uzak kalıyor. Amerika'da yayımlanan Best Week isimli uluslararası sigortacılık sektörü dergisinde Marmara Blögesi'ni sarsan depremin yarattığı hasarın 3 milyar dolarının teminat kapsamında olduğu belirtilerek, Türk sigorta sektörünün toplam rezervinin 27 milyon dolar olduğu ve bu rakamın, hasarlı meblağı karşılamanın çok gerisinde kaldığı belirtildi.

EQE International isimli bir araştırma raporuna dayanarak yapılan haberde Risk Management Solutions (RMS) isimli araştırma kurumunun da aynı konuya dikkat çektiği ifade edildi. RMS'ye göre depremin etkilediği bölgede teminat altına alınmış 8.300 alan var. Bu alandaki toplam risk tutarı ise 30 milyar dolar. Yine RMS'ye göre ödenmesi gereken miktar ise 600 milyon dolar ile 3 milyar dolar arasında değişebilecek. EQE araştırmasında ise sanayi devlerinin bulunduğu deprem bölgesinde, konutların yüzde 70'inin hasarlı olduğu belirtilirken konut sigortasının yaygın olmaması nedeniyle reasürörlerin kaybının fazla olmayacağı belirtildi.

Doğal afet sigortası
Haberde depremin ardından yapı sigortası alanında hızlı bir gelişmenin olacağı hükümetin de hazırladığı zorunlu Yapı Sigortası Kanunu'yla buna destek verdiği belirtilerek bir çok sigorta şirketinin şimdiden doğal afet sigortası ile ilgili paketler hazırlamaya başladıkları ifade edildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır