kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Yeter artık"
Atina, Türkiye'nin AB üyeliğini onaylayarak Avrupa'ya açıkça "Artık sizin günah keçiniz değilim" mesajı verdi

Türkiye'yi yasa boğan 17 Ağustos depremi sonrası yardıma koşan Yunanistan, haftasonunda Finlandiya'nın Ivalo kentinde düzenlenen AB Dışişleri Bakanları toplantısında Avrupa'ya restini çekti: Biz Türkiye'yi AB'ye istiyoruz ve yıllardır bize AB içinde yüklediğiniz "günah keçisi" misyonu bitti artık...

Maskeler düştü, şimdiye kadar Türkiye'nin AB trenini yakalamasını istemeyen gizli ülkelerin gerçek yüzleri görülmeye başlayacak. İsveç, Danimarka, Avusturya... Türkiye'nin AB yolundaki ilk adımı olarak görülen bu gayrıresmi toplantının en önemli ismi Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu... Türk meslektaşı İsmail Cem'le 2 ay önce başlattıkları işbirliği ve anlaşma süreci AB konusuna yansıdı. Papandreu'nun da Ivalo'da kullandığı deyimiyle "Deprem sonrası yakınlaşma yeni bir ivme kazandı. Tabii ki sorunlarımız var: Ege ve Kıbrıs... Ancak her şey hemen çözülemez. Siyasi çaba gerektirir."

Simitis: Dostluğa devam
64'üncü Uluslararası Fuar'ın açılışı için Selanik'te bulunan Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis de farklı konuşmadı. Yunan hükümetinin, Türkiye'nin yaralarını bir an önce sarması için yardım elini uzatmaya devam edeceğini açıklayan Başbakan, Yunanistan'ın Türkiye ile dostluk ve işbirliği siyasetini aynen sürdüreceğini dile getirdi. İstenilen siyaset yine aynı: İyi niyet... Simitis bu arada hükümetinin AB dışişleri bakanlarının "Türkiye'ye mali yardımlar" konusunda görüş birliği sağladıklarını ve Avrupa Yatırım Bankası'nın Yunanistan'ın "Türkiye'ye büyük bir kredi açılması" ve Avrupa adaylığı için atması gereken minimum adımları içeren harita yoluyla ilgili önerilerinin de kabul edildiğini açıkladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır