kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Depremzedelere ücretsiz e-mail hizmeti veriliyor
Ülkemizin büyük İnternet kuruluşlarından biri olan Superonline, İzmit depreminin hasar verdiği bölgelerde, depremzedelerin yakınlarıyla haberleşmesine yardım etmek amacıyla hiç bir ücret talep etmeden İnternet ve e-mail hizmeti sunuyor.

Superonline'ın, İzmit, Gölcük, Adapazarı ve Yalova olmak üzere depremden ağır hasar gören dört merkezde kurmuş olduğu İnternet erişim noktalarında, depremzedeler e-maillerini okuyup, cevaplayabiliyorlar. Yoğun talep alan bir başka nokta ise üniversite sınavı ile açık öğretim sınav sonuçlarının İnternet üzerinden öğrenilmesi.

Yaralıların durumu
Deprem sonrasında haber alamadıkları yakınlarının durumunu öğrenmek isteyen depremzedelere, Sağlık Bakanlığı'nın Web sayfası kontrol edilerek bilgi veriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın sitesi bu amaca yönelik kapsamlı bir bilgi servisi sayılamaz ama böylesine büyük bir afet sonrasında yaralılarla ilgili bir online bilgi servisi hazırlamak da kolay iş değil.

Bunun yanında araştırma yapmak ve destek vermek amacıyla deprem bölgesinde bulunan yabancı ekipler de, yakınlarına sağlık durumlarını bildirmek için, kurulmuş olan e-mail sisteminden yararlanıyorlar.

Yaygın olarak kullanılıyor denemez ama siitem yine de bilgiye ihtiyaç duyanlardan bazılarının derdine derman oluyor. 28 Ağustos 1999 tarihinden bu yana, dört İnternet erişim merkezinden toplam 303 kişi üniversite sınav sonuçları hakkında bilgi aldı; 86 kişi kayıp yakınlarını araştırdı; 42 kişi ise e-mail hizmeti aldı. Bunun dışında çeşitli Türk ve yabancı televizyon ve basın kuruluşlarına İnternet yoluyla bazı deprem görüntüleri de yollandı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır