kapat

23.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Greene yine uçtu
Dünya rekortmeni Greene, 100 metrede 9.80 koşarak Sevilla pistinde sprintin kralı olduğunu herkese bir kez daha kanıtladı

Sevilla'da merakla beklenen 100 metre erkekler finalini Birleşik Amerikalı dünya rekortmeni Maurice Greene kazandı. Greene'in 9.80'i sadece şampiyona rekoru olmakla kalmadı, aynı zamanda şu ana kadar koşulmuş en iyi ikinci derece de oldu.

Yarı finalde tecrübeli Namibyalı Frank Fredericks'in çekilmesiyle bir rakibinden daha kurtulan Greene, finalde harika bir yarış çıkarttı. Greene'in 9.80'inin ardından 32 yaşındaki Kanadalı Bruny Surin, 9.84 ile ülke rekorunu egale ederek gümüş madalyayı aldı ve 4 yıl önce Göteborg'da elde ettiği başarıyı tekrarladı. 21 yaşındaki İngiliz Dwain Chambers, son andaki atağıyla 9.97'yle kendi en iyi derecesini yaptı ve bronz madalyayı aldı.

Yarışma sonrasında çok mutlu olduğunu ifade eden Greene, zaferini ilk olarak tribünlerden sahaya inen idman partneri Ato Boldon ile paylaştı. Greene, "Şu anda 200 metre ve 4x100 bayrak için hazırım. 3 altınla ülkeme dönmek istiyorum" şeklinde konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır