kapat

23.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
G.Saray kurtuldu
2 yıl önce kurulan G.Saray Sportif AŞ'nin satışı ile 17 trilyon lira gelir sağlanacak. Satışa izni genel kurul vereceği için bu hafta olağanüstü toplantı daveti yapılacak

Bir süredir ekonomik sıkıntı yaşayan G.Saray bu kez turnayı gözünden vurdu. Sarı-kırmızılı yönetim, 2 yıl önce kurulan Galatasaray Sportif A.Ş'nin % 2'sini 39 milyon dolara (17 trilyon lira) Amerikalı bir şirkete sattı. Yönetim, bu hafta gazete ilanlarıyla kongre üyelerini olağanüstü genel kurula çağıracak. Şirketin satışının resmilik kazanabilmesi için genel kurulun onayı gerekiyor.

İsmi gizli tutulan Amerikan şirketi, G.Saray'ın tüm dünyadaki ürün pazarlama işlemlerini yeniden organize edecek. Bu yıl 6 milyon dolar olan şirketin geliri, ilk etapta iki ya da üç katına çıkarılacak. Böylece G.Saray % 8'lik payıyla bile geçmiş yıllardaki gelirinden daha fazla para kazanacak.

Stat ihalesi de bitti gibi
Stad ihalesi için 4 büyük şirket ile anlaşma sağlandı. Bunlar, Ceylan Holding, Fransız, ABD-Türk ve İtalya-Belçika-Hollanda ortaklıkları. Stadı ortak yapacak olan bu 4 şirket, inşaata gereken 120 milyon doları ortak olarak karşılayacak. G.Saray, borcunu ilk iki yılı ödemesiz 10 yılda ödeyecek. Ali Sami Yen'in yıllık 36 milyon dolar olarak hesaplanan geliri de borçları rahatça finanse edecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır