kapat

23.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Depremzedeye iyi haberler

Toplu konuta yerleştirilecekler
Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) bağlı 15 bin kooperatif evi inşaatının devam ettiğini, konutların 1-2 ay içerisinde bitirilip depremzede vatandaşlara teslim edilmesini Bakanlar Kurulu'na getireceklerini söyledi.

Adapazarı'nda incelemelerde bulunan ve burada 350 bin kişinin yaşadığını söyleyen Somuncuoğlu, sağlam evlerin tespit edilmesinden sonra 200-250 bin vatandaşın tekrar evlerine dönebileceklerini bildirdi.Bakan Somuncuoğlu, sağlam evlerin tespiti için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile diğer ilgili kuruluşlardaki mühendislerin çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Arsa Ofisi'nin deprem bölgelerinde olan arsalarını tespit ettiğini, TOKİ'nin de bu arsalar üzerinde ne kadar konut yapılabilmeceğinin hesaplarını yaptığını belirtti.

Prefabrik konut istendiğinde bunun çözümünün kolay olduğunu belirten Somuncuoğlu, ancak sürekli kalınacak konut için 10 ay gibi bir zamana ihtiyaç bulunulduğunu sözlerine ekledi. Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) bağlı 15 bin kooperatif evi inşaatının devam ettiğini bildiren Somuncuoğlu, konutların 1-2 ay içerisinde bitirilip depremzede vatandaşlara teslim edilmesini Bakanlar Kurulu'na getireceklerini söyledi.

Telefon borcu erteleniyor
Depremzedelerin telefon borçları ertelendi. Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, deprem bölgelerindeki vatandaşlara, Eylül ayı sonuna kadar telefon faturası gönderilmeyeceğini açıkladı. Deprem bölgelerindeki telefon konuşmaları için de indirim uygulanacak. Öksüz dün, Bakanlar Kurulu'na gelişinde, yaptığı açıklamada, felaket bölgesinde yaşayan vatandaşların heberleşmeyle ilgili hiçbir problemi kalmadığını bildirdi. Öksüz şunları söyledi:

"Cep telefonları olsun, Telekom'un diğer telefon faturaları olsun, Eylül ayı sonuna kadar vatandaşlarımıza gönderilmeyecektir. Gönderilmiş olan faturalardan endişe etmesinler. Bunlar, herhangi bir işleme tabi tutulmayacaktır. Ayrıca, buralardan yapılan konuşma ücretleri, daha düşük ve ödenebilir, felaket bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek, incitmeyecek bir seviyede olacaktır. Hatta daha da fazla fedakarlıkta bulunabilmeleri konusunda çalışmalar başlatılmıştır" Bakan Öksüz " Vatandaşlarımızın, gereksiz veya çok sık konuşma yapmamalarını da hasleten rica ediyorum. Telefonların kilitlenmemesi bakımından, hem de çok yüksek bir fedakarlığa razı edemediğimiz takdirde şirketlerimizin çok sıkıntılı bir durumla karşılaşmamaları bakımından, kendilerinin de bu kurumların da yardımcı olabilmeleri bakımından biraz daha dikkatli olmalarını rica ediyorum." dedi.

ANKARA

Karaborsacıya Tantan önlemi
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan bir genelge daha yayınladı. Tantan, depremzedelere gönderilen yardımları çalarak başka yerlere kaçıranlara ve karaborsa mal satanlara karşı tedbir alınması için 80 ilin valisine genelge gönderdi. İçişleri Bakanı Tantan genelgesinde, "Deprem bölgesinde bulunan illere gönderilen gıda, giyim, temizlik, barınma, tıbbi ve benzeri madde ve eşyaların, bu yerlere ulaşmadığı, bu yardım malzemelerini nakleden vasıtaların muhtemelen güzergahtan ayrılarak başka yerlere kaçırıldığı düşünülmektedir" dedi. Tantan şöyle devam etti: "Art niyetli kişilerin de, deprem bölgesindeki felaketzedelerin zor durumundan istifade ederek, zaruri ihtiyaç madde ve eşyaları gerçek değerinin çok üstünde sattıkları şeklinde bilgiler alınmıştır. Yardımların yerine ulaşmasının sağlanmasını ve karaborsa satışların engellenmesi için yasal tedbirlerin alınmasını rica ederim."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır