kapat

23.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bakana öfke
Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un 'kimseden yardım istemeyiz' sözü vatandaşı çileden çıkardı. Telefona sarılan Bakanı protesto ediyor...

Deprem Marmara'yı yerlebir etti. Ölü sayısı şimdiden 10 bini aştı. Kara haber bu ya tez duyuldu. Dünyanın dört bir yanından 'bir can kurtarırız' diye uzman ekipler, doktorlar yola koyuldu. Kurtardılar da. Gelenler geldi, gelmeyenler de 'ne yapabiliriz?' diye hükümete başvurdu.

Amerika tam teçhizatlı üç hastane gemi gönderiyordu. Engel başka yerden değil Türkiye'den geldi. Sağlık Bakanı Osman Durmuş, 'İstemem' diye tutturdu. Gerekçesi ise 'yabancıların isteklerini karşılayamayız'dı.

Zaten canı burnunda olan halk Bakanın bu açıklaması karşısında protesto etmek için aklına neresi geldiyse aradı. Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı, medya kuruluşlarının telefonları birbiri ardına çalıyordu. Vatandaş Bakan Durmuş'un 'susmasını' ve işini yapmasını istiyordu.

AKUT'a suç duyurusu
MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş dün yine anlaşılmaz demeçler verdi. Durmuş, deprem bölgelerinde yüzlerce kişiyi enkaz altından çıkarıp hayata döndüren AKUT'u eleştirdi ve "Salgın hastalık iddiası ortaya atıyorlar. AKUT için suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Durmuş yaptığı açıklamada "Yabancı ekipler alt yapı sorunlarına yol açıyor. Ben (Yunanlı'yı istemiyorum) demedim.İzmit Devlet hastanesinde Yunan ekibi ile görüştüm teşekkür ettim. Ama Değirmendere'deki İtalyan doktor tuvalet istiyor. Cami'de tuvalet var. Orasını pis buluyor. Ben mi girip tuvaleti temizleyeyim. Siz orayı temiz tutacaksınız."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır