kapat

23.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çadırda yaşam
Enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 70'inin tamamlandığı Yalova'da depremzedeler için 12 bin kişi kapasiteli 3 çadırkent kuruluyor

Depremin yerle bir ettiği Yalova'da, Kara Kuvveteleri Komutanlığı 19. Piyade Tugayı'nın emrindeki yaklaşık 2 bin 600 askerin çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Enkaz kaldırma çalışmalarının yüzde 70'i tamamlanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Yalova Kriz Merkezi Koordinatörü Yaşar Okuyan, Yalova, Çınarcık ve Çiflikköy'de 12 bin kişi kapasiteli 3 çadırkentin kurulmak üzere olduğunu açıkladı.

Ayrıca bölgeye 300 seyyar tuvalet kuruldu, kentteki 50'ye yakın kamu kurum ve kuruluşunun tuvaletleri de vatandaşların hizmetine açıldı.

Hastalık yok
Konutlar haricindeki yerlere elektrik verilmeye başlandığını ifade eden Okuyan, Yalova'da salgın hastalığın söz konusu olmadığını, kentte sürekli ilaçlama yapıldığını bildirdi.

Yaşar Okuyan, "Deprem bölgelerinde evleri tamamen yıkılan ve başka sağlam bir evi bulunmadığı tespit edilen depremzedeler öncelikle çadıra alınacak, kış şartları gözönünde bulundurularak 3 ay sonra prefabrik konutlara nakledilecek" dedi.

Yalova'da enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmaları hızla sürerken, gün geçtikçe enkaz altından bir can daha çıkacağı umudu giderek azalıyor. Çıkarılan cesetler Yalova Belediye Mezarlığı'nın yanı sıra, çevre illerde toprağa veriliyor. Öte yandan bölgeye haddinden fazla ekmek yardımı yapıldığı öğrenildi. Kriz Masası yetkilileri, Yalova halkının ekmekten çok su, konserve yiyecek, çocuk bezi, ilaç, kadınlar için ped, delici, matkap gibi araçlar ve çadıra gerek duyduğunu belirtti.

Hırsızlığa karşı koruma
19. Piyade Tugay Komutanlığı Yalova genelinde Çınarcık, Çiftlikköy ve Yalova kent merkezinde faaliyetini sürdürüyor. Tugay komutanlığı bölgede çadır kentler oluştururken, seyyar banyo ve tuvalet kurdu. Bu banyolarda öncelikle 12 yaşından küçük çocukların yıkanacağı öğrenildi. Bölgede ilaçlama çalışmaları sürerken, enkaz çalışmaları yapılan binalarda hırsızlık olmaması için korumalar da artırıldı.

İbrahim ÖGE (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır