kapat

23.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
500 doktor görev için bekliyor
Türk Tabipleri Birliği, ülkenin her yanından 500 doktorun deprem bölgesine gitmek için sırada beklediğini bildirdi

Marmara Bölgesi'nde meydana gelen ve etkileriyle tüm Türkiye'ye sarsan depremin ardından bölgeye akın eden çok sayıda sağlık çalışanı, 4-5 günden beri büyük özveriyle çalışmalarını sürdürürken, çok sayıda gönüllü doktor da, bu büyük felaketin yaralarını sarmaya yardımcı olmak için görev istiyor.

Sağlık Bakanlığı'nın yanı sıra yaklaşık 50 bin doktorun üye olduğu Türk Tabipleri Birliği (TTB), bölgeye çok sayıda doktor gönderdi. TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Sedat Abbasoğlu, "Sayısı tam bilinmemekle birlikte yüzlerce doktor halen bölgede. Ama ülkenin her yanından 500 doktor, bölgede çalışmak için bize başvurdu, gitmek için sırada bulunuyorlar" dedi.

Pratisyen hekim ihtiyacı
Deprem bölgesinde ortopedi, genel cerrah ve beyin cerrahi uzmanına ihtiyaç olmadığını, pratisyen hekimlere ihtiyaç duyulduğunu belirten Abbasoğlu, yurtdışından doktor istenmediğini, ancak gelen kurtarma ekiplerinin içinde de doktor bulunduğunu, bunun normal olduğunu kaydetti.

Deprem bölgesinde görev yapan doktorların 4-5 gündür hiç uyumadan hizmet verdiğini belirten Abbasoğlu, "En kısa sürede bu doktorların yerlerine yenilerinin getirilmesi gerekiyor. Sağlık Bakanlığı da bunu yapmalı. Biz, bu nedenle 2. ekibi hazırladık ve yarından (bugünden) itibaren deprem bölgesine gidecekler" dedi.

Deprem bölgesinde paniğe gerek olmadığını dile getiren TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Abbasoğlu, Türkiye'nin böylesi bir felakete hazırlıksız yakalandığını, bunun her alanda geçerli olduğunu savundu. Türkiye'nin "acil durum planı"na sahip olmadığını vurgulayan Abbasoğlu, böylesi bir plana sahip olunması halinde felaketin hemen ardından kimin hangi görevi üsteleneceğinin ve götürülecek malzemenin belli olacağını, ekiplerin bölgeye sevki, uçak ve helikopterlerin hareketinin, telefon bağlantılarının sağlanmasının daha kolay olacağını sözlerine ekledi.

"Türkiye'ye gidin"
ABD'deki Türk kuruluşlarını bir araya getiren Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), ABD'de çalışan Türk doktorlarına, deprem bölgelerine giderek sağlık çalışmalarına katılmaları çağrısında bulundu. ATAA icra direktörü Güler Köknar, Washington'da yayınladığı çağrıda, Türk Hava Yolları'nın, Türk doktorlarını, imkanları çerçevesinde Miami, Chicago ve New York'tan ücretsiz taşımayı üslendiğini kaydetti.

Kanada'dan sağlık ekibi
Kanada'dan 160 kişilik bir sağlık ekibi de, Adapazarı'nda seyyar hastane kurmak üzere ekipmanlarıyla İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'na bu sabah özel bir uçakla gelen 160 kişilik sağlık ekibi, daha sonra Adapazarı'na hareket etti.

İZMİR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır