kapat

23.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Körfez ölüm kokuyor
Harabeye dönmüş evler, Tüpraş'ın kente taşıdığı kara duman, enkazdan yükselen dayanılmaz ceset kokusu. İşte bir zamanların şirin kenti İzmit

MARMARA Bölgesi'nde etkili olan depremin merkez üssü Kocaeli'de, ölü ve yaralı sayısı sürekli artıyor. Kocaeli Valiliği kriz masasından alınan bilgiye göre, depremde ölenlerin sayısı 5 bin 179'a yaralıların sayısı ise 14 bin 718'e yükseldi. Depremde yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları hâlâ sona ermediği için ölü sayısının daha da artacağı söyleniyor. Öte yandan bölgedeki su sorunu nihayet sona erdi.

Su sorunu bitti
YUVACIK Barajı'ndan gelen isale hattının depremde çatlaması nedeniyle kesilen sular, İngiltere'den gelen onarım ekibinin çalışmaları sonucu yeniden verilmeye başladı. Önümüzdeki günlerde şehre normal su dağıtımı yapılabilecek. Depremzedelerin sağlık sorunlarına yardımcı olan ekipler, su dağıtımı gerçekleşene kadar halkı, el ilanı ve broşürlerle salgın hastalıklara karşı bilinçlendirmeye çalışıyor.

Vurguncuya af yok
VATANDAŞLARA dışarıdan su içmemeleri, yemek yenilen kapları sürekli temiz tutmaları, çöpleri dağıtılan poşetlere atmaları söyleniyor. Öte yandan, polis telsizlerinden sürekli fahiş fiyatlarla mal satan karaborsacılar için uyarılar geliyor. Vatandaşların böyle kişileri hemen polis merkezlerine ihbar etmesi isteniyor. Bu arada bölgede bulunan yabancı kurtarma ekiplerinin bugün bölgeyi terketmesi bekleniyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır