kapat

23.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Depremzedeye vize kalkıyor
Almanya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Claus Hans Henning, Deutsche Welle radyosuna dün verdiği demeçte, depremden etkilenen çocuklara vize uygulanmaması konusunu düşünebileceklerini belirterek, kendilerini Frankfurt havaalanında karşılayacak birileri bulunması halinde, çocukların yakın akrabaları için de vize istenmeyebileceğini kaydetti.

Henning, bugün düzenlenecek toplantıda alınacak önlemlerin görüşülmesinden sonra konuyla ilgili ayrıntıların açıklanacağını ifade etti.

Deprem ABD'de gündemdeki birinci sırayı korurken, Chicago Başkonsolosu Yavuz Aktaş, Amerikan halkının yardım kampanyalarına çok duyarlı davrandığını söyledi. Aktaş, önceki gün Jimmy adlı Yunan asıllı bir müzisyenin, 5 bin dolarlık bağış yaptığını söyledi. Müzisyenin, Türkçe kelimelerle deprem felaketine çok üzüldüğünü anlatmaya çalıştığını söyleyen Yavuz Aktaş, Chicago'daki Yunan cemiyeti yetkililerinin de kendisini aradıklarını söyledi.

Kanada'dan 160 kişilik bir sağlık ekibi, Adapazarı'nda seyyar hastane kurmak üzere ekipmanlarıyla İstanbul'a geldi. Dün sabah uçakla İstanbul'a gelen Kanadalı ekip, Adapazarı'na hareket etti.

Belçİka'dan 10 ton tıbbi malzemeyle İzmir'e gelen 15 kişilik yardım ekibi, deprem bölgesine hareket etti. Tıbbi malzeme ve yardım ekibini taşıyan uçak, Brüksel'den dün saat 06.00 sıralarında Adnan Menderes Havaalanı'na geldi. Malzemelerle birlikte 5'i doktor 15 kişilik Belçikalı yardım ekibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce tahsis edilen otobüslerle Gölcük ve İzmit'e hareket etti. Türkiye'deki deprem bölgesinde gözlemlerde bulunan Belçika Başbakan Yardımıcısı ve Dışişleri Bakanı Louis Michel ile Savunma Bakanı Andre Flahaut Türkiye'deki manzaranın son derece etkileyici ve üzüntü verici olduğunu bildirdiler. 'Hiçbir televizyon görüntüsü veya gazete tasviri, Türk halkının yaşadığı dramın gerçeklerini yansıtacak güçte değil' diyen Dışişleri Bakanı Michel, gördüklerinden sonra, 'Avrupa'da bir sivil kuvvet oluşturulmasının gerçekten gerekli olduğunu düşünüyorum' şeklinde konuştu. İki bakan, Belçika'nın insani yardımı arttırarak sürdüreceğini açıkladılar. Sayıları 90 kadar olan Belçikalı yardım gönüllülerinden biri, organizasyon eksikliğini ve yiyecek bulamadıklarını anlatırken, 'Depremde her şeylerini kaybetmiş insanlar, son kalan yiyeceklerini bize veriyorlar' dedi.

Papa 2. Jean Paul, depremde ölenler için bugün yine dua etti ve uluslararası yardımın depremden sağ çıkanların acısını hafifleteceğini umduğunu söyledi. Papa depremden sonra dünyanın her yerinden yardımların Türkiye'ye yağdığını hatırlatarak, ''Yetkililerin kurtarma çabaları ile Türkiye'den ve sayısız ülkeden gönüllülerin dayanışmasının, büyük acı çeken bu güzel ülkedekileri rahatlatacağını ve onlara yardım edeceğini umuyorum'' diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır