kapat

23.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Onlar tedbirli
Yaklaşan kasırga önceden tespit edildi. Can kaybını önlemek için kentler boşaltılıyor

Amerİka'nIn erken uyarı sistemleri hayat kurtarıyor. Amerikalı meteorologlar Meksika üzerinde Teksas üzerine yaklaşan kasırgayı tahmin ettiklerinde hemen uyarıyı yaptılar: Teksas'ı boşaltın. Bu sabah Teksas kıyılarına ulaşması beklenen Bret adlı kasırga insanların daha emniyetli kentlere akın etmesine neden oldu. Kimisi de kamp çadırı ve dışarıda yaşamak için gerekli malzemeleri almak ve yiyecek stoku yapmak için süpermarketlere koştu.

Atlas Okyanusu'nda bu yıl oluşan ilk kasırga olan Bret'in hızı saatte 216 kilometreye ulaşıyor. Kasırga şiddeti açısından 4'üncü kategoriye yani en şiddetli kasırga seviyesine yerleştirilen Bret, Teksas'ı yıkıp geçeceğe benziyor. Olağanüstü durum yaşanan Teksas'ta kasırgadan etkilenecek yerleşim bölgelerinde gerekli önlemler alınmaya başlandı.

Güney Padre ve Port Isabel adalarındaki halk tahliye edildi. Turistler bölgeden uzaklaştılar. Teksaslılar evlerinin camlarını ve kapılarını içten ve dıştan tahta paneller çakarak sağlamlaştırıp, kasırganın getireceği sel felaketinin tesirini azaltmak için kritik bölgelere kum torbaları yığdılar. Ayrıca 16 bin kişi kapasiteli 28 barınak hazırlanıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır