kapat

23.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
The Newyork Times: İşte fark!
Amerikan New York Times gazetesi, Türkiye'nin iki komşusu Ermenistan ile Yunanistan'ın deprem sonrası takındıkları tutumu konu yaptı.

Yunanistan'ın Türkiye'nin bile beklemediği bir şekilde iyi niyetle ve dostça hareket ederek, elinden gelen her türlü yardımı yaptığını vurgulayan gazete; Ermenistan'ın ise Atina'nın tam aksine klasik tavrını sürdürdüğüne dikkat çekti. Makale şöyle devam etti:

"Depremin ardından Atina'daki Türk Büyükelçiliği'nin telefonları hiç susmadı. Yunanlılar telefonlara sarılıp depremzedelere nasıl yardım edebileceklerini öğrenmeye çalıştılar. Kimi kan vermeye koştu, kimi ise Yunan Kızılhaçı'nın başlattığı yardım kampanyasına katıldı.

Tarihsel bağ
Yunan resmi makamlarının yumuşak tutumu ve yaptığı yardımlar iki ülke arasında yıllardır süren gerginliği bir anda değiştirdi. Yunanistan Türkiye'yi her zaman en büyük rakibi olarak gördü ve son 25 yılını Türk girişimlerini engellemeye çalışarak geçirdi. Fakat hafta başında meydana gelen deprem felaketinin ardından yapılan yardımların da ötesinde akan gözyaşları iki ülke halkı arasında çok eskiye dayanan tarihsel bağın hala varolduğunu ispatladı.

Yunanistan da depremin ardından Türkiye ile pek de dost olmadığı bilinen Ermenistan gibi davranabilirdi. Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan ancak Türkiye talep ederse yardım etmeye hazır olduklarını belirtti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır