kapat

03.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yaz geldi: Haydi okula
Yaz tatilini dil öğrenerek ve farklı bir arkadaş grubuyla geçirmek isteyen öğrenciler yurtdışındaki yaz okullarına yöneliyor

Okulların kapanması ve yaz tatilinin başlaması, her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz okullarını gündeme getirdi. Uzun yaz döneminde çocuklarının hem dil öğrenmesini hem de yeni öğretim dönemine farklı bir tatille hazırlanmasını isteyen veliler, uluslararası eğitim kuruluşlarının kapısını aşındırmaya başladı. Peki bu bugünlerde bu kadar revaçta olan yaz okullarının kapsamı ve içeriği ne?

Yaz okulları, öğrencilerin kendi yaş grubundaki gençlerle birlikte dil öğrendikleri hem de iyi bir tatil olanağı sağlayabildikleri eğitim kurumları.

Sanılanın aksine sadece yazın değil, yıl boyunca faaliyet gösteriyorlar. Amerika, Kanada, Avustralya ve İngiltere'deki yaz okulları en fazla rağbet gören okullar.

Yaz tatili kursları, 8-16 yaş grubu ve 17 yaş üstü olmak üzere iki farklı yaş grubuna hitap ediyor. Kurslara katılım için de öğrencilere iki farklı seçenek sunuluyor. Bu kurslara, okulun veya turizm acentalarının düzenlediği bir eğitim grubu ile ya da bireysel olarak katılabiliyorsunuz. Kurslara grup olarak gitmenin avantajı öğrencilerin başlarında güvenilir bir rehber olması.

KÜLTÜREL AKTİVİTELER
Bireysel katılmada ise maliyet daha çok artıyor. Ama kursa bireysel olarak katılanlar yabancı dil eğitiminden maksimum derecede faydalanıyorlar. Kursa katılan öğrencilerin konaklaması ise aile yanı veya kampüs içindeki yurtlarla sağlanıyor. Yurtta kalan öğrenciler aile yanında kalan öğrencilere daha avantajlılar çünkü bu sayede sabahtan akşama kadar birçok sosyal, sportif ve kültürel aktivitelerden faydalanma imkanına sahipler.

Yaz tatili kurslarında haftaiçi yabancı dil eğitimi ve okulun düzenlediği çeşitli sosyal, sportif ve kültürel aktiviteler yapılıyor. Bu aktiviteler sayesinde öğrenciler öğrendiklerini pekiştirip, diğer ülkelerden gelenlerle sıcak dostluklar kurabiliyorlar. Hafta sonlarında ise okul, çeşitli kasaba ve şehirlere turistik geziler düzenleyerek öğrencilerin tarihi yerleri, müzeleri ve eğlence parklarını gezmelerini sağlıyor.

Yaz tatili kursları diğer kurslara oranla maliyet açısından çok daha külfetli. Bunun en büyük sebebi ise eğitime ilave olan birçok aktivite ve gezi programı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır