kapat

03.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahçeli: Bu dönemde olmaz
Başbakan Ecevit'in öncelikli görüşülmek üzere Meclis'e gönderdiği 87 yasa tasarısı arasında yeralan ve MHP'nin itirazı üzerine geri çekilen pişmanlık yasa tasarısının Abdullah Öcalan'la ilgili idam kararı infaz edilmeden çıkması zor görünüyor.

Bahçeli: Doğru değil
Pişmanlık tasarısının hem zamanlama hem içerik olarak gündeme getirilmesini yanlış bulan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin Başkanlık Divanı toplantısında, "Şehit ailelerini incitecek hiçbir yasanın arkasında olmayız. Pişmanlık yasasının böyle kritik bir dönemde gündeme getirilmesini de doğru bulmuyoruz" dediği öğrenildi. MHP Grup Başkanvekili Ömer İzgü de, "Meclis'e sevkedilen sonra çekilen tasarıyı bu şekliyle çıkaramayız. Bunun çok büyük mahsurları vardır. Muhtevasının mutlaka değiştirilmesi gerekir" dedi. İzgü, "İdam kararı Meclis'e geldiğinde tavrınız ne olur?" sorusuna ise "Partimizin 129 milletvekili var. İdam kararı Meclis'e geldiğinde 129 milletvekilimiz hepbirlikte yargı kararının onaylanması yönünde oyunu kullanır. Ama diğer partiler ne yapar, onlara karışmayız." karşılığını verdi.

ANAP: Anayasa'ya aykırı olur
ANAP Grup Başkanvekili ve İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu da, "pişmanlık" uygulamasının geçmiş dönemlerde periyodik olarak sürdüğünü hatırlattı ve Öcalan'ın yakalanmasından sonra şartların değiştiğini ifade etti. Başesgioğlu, lider kadrosunu dışarda bırakacak bir tasarının Anayasa'ya aykırı olacağını savundu ve şunları söyledi:

"Daha önce Sulhi Dönmezer ve başka hukuk hocalarına bunu sormuştuk. Bize, 'Anayasa'nın eşitlik ilkesine göre tasarıda böyle bir ayrım yapamazsınız, isteyen pişmanlık hükümlerinden yararlanır' demişti. Eğer şimdi bu yönde tasarı hazırlanırsa Anayasa Mahkemesi iptal eder. Onun için pişmanlık yasasında ayrım yaparak bir düzenleme koyamazsınız. Yasa çıktığında pişman olduğunu söyleyen herkes yararlanır."

Şamil TAYYAR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır