kapat

03.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sivas'ı "andık"
2 Temmuz 1993 günü Sivas Madımak Oteli'nde yanarak can veren 37 kişi, 6 yıl sonra anıldı

MadImak Oteli'nde 37 kişinin yanarak can verdiği olayın, dün 6'ncı yıldönümüydü. Sivas Valiliği, anma gösterileri nedeniyle şehirde sıkı güvenlik önlemleri aldı, çevre illerden de polis takviyesi yapıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren kentin çeşitli noktalarında güvenlik güçleri önlem alırken, anma töreninin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na da panzerler ve termal kameralar yerleştirildi.

Anma töreni, Pir Sultan Abdal Derneği yöneticileri, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin sıkı güvenlik önlemleri altında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyulması ile başladı. Törene katılanlar daha sonra yanarak ölen 37 kişinin fotoğraflarını taşıyarak alkışlarla Madımak Oteli'nin önüne geldiler.

Çevik Güç'ün yürüyüşü
Madımak Oteli önünde 37 kişi için saygı duruşunda bulunuldu, bu arada 37 kişinin isimleri tek tek okundu. Yangından sağ kurtulanlardan olan Pir Sultan Abdal Derneği Genel Merkez Yöneticisi Ali Balkız, burada yaptığı konuşmada olayların 6'ncı yılında adeta o günleri yeniden yaşadığını söyledi ve o günü anlattı. Balkız, "Bu katliam Sivas'a yakışmıyor" dedi ve sorumlular hesap verinceye kadar susmayacaklarını söyledi. Anma programına katılanlar otele karanfil attıktan sonra alkışlı protestolarla dağıldılar.

Madımak Oteli önündeki etkinliğin sona ermesinin ardından otel çevresinde bulunan Çevik Kuvvet Şubesi'nde görevli yaklaşık 50 kadar Robocop, Madımak Oteli önünden başlayarak, Cumuhuriyet Meydanı ile İstasyon caddesinde, "Her şey vatan için", "Ne Mutlu Türküm Diyene" şeklinde sloganlar atarak yürüdüler. Polislerin yürüyüşüne vatandaşlar alkışlarıyla eşlik ettiler.

Canlı bomba heyecanı
Sivas'ta 2 Temmuz olaylarının yıldönümü nedeniyle alınan önlemler sürüyor. Şehre tüm giriş ve çıkışlarda araçlar didik didik arandı, polis helikopterleri

alçak uçuş yaptı. Olası bir canlı bomba eylemine karşı da tüm vatandaşlar uyarıldı. Emniyet ekiplerinin topluca bulunduğu yerlere sivil araç sokulmazken, özellikle Cumhuriyet Meydanı'nın çevresi ve diğer kamu binalarının bulunduğu yerlere gizli kamera yerleştirerek, sürekli gözetim yapıldı. Özel Harekat Timi mensupları da yüksek binaların üzerinde nöbet tuttu.

Aydın DELİKTAŞ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır