kapat

03.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ölüm kundakla geldi!
Elazığ'da 4 vatandaşı katlettikten sonra öldürülen iki PKK'lı, silahlarını kundağa sararak kamufle etmiş

Mürsel ACAY - Haluk OKUR (SHA)

Önceki gece saat 21.40 sıraları... Elazığ Yenimahalle'deki Poyraz Kıraathanesi'nin müdavimleri biraz sonra olacaklardan habersiz her akşam yaptıkları gibi kağıt oyunları oynuyorlar. Sokağın başında bir kadın ve bir erkek beliriyor. Kucaklarında kundağa sarılı bebekleri. Kıraathaneye yaklaşıyorlar. Ve kundağa bebek yerine sardıkları ölüm makinelerini çıkarıp tereddüt etmeden tetiğe basıyorlar. Ortalık savaş alına dönüyor. Feryatlar, bağırtılar birbirine karışıyor.

Bundan sonrasını vahşetin hemen ardından olay yerine giden Elazığ Valisi Lütfullah Bilgin anlatıyor: "Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin kucağında bebek kundağı bulunduğu saptandı. Teröristler kıraathanede bulunan vatandaşlarımızdan Ferhat Bulut(42), Şükrü Tuna(26), Bilal Cömert(24), Serdar Yavuz(23), Mehmet Aslan(26), Murat Çiçek(26), Levent Gülhan(29) ve Nihat Orhan(24)'ı yaralamışlardır. Eylemin ardından kaçmaya çalışan teröristler bu kez hedef gözetmeden etrafa rastgele ateş açmaya devam etmişler, bu sırada evinin önünde bulunan İdris Yeter(31) de kurşunlara hedef olarak yaralanmıştır."

'Sokakta kıstırıldı'
Silah sesleri üzerine güvenlik güçlerinin olay yerine kaydırıldığını söyleyen Vali Bilgin devam ediyor: "Yaralılar hastaneye sevk edilirken, ekiplerimiz teröristleri Akpınar Mahallesi Pınarlı Sokak'ta kıstırıldılar. Buradaki çatışmada bir erkek terörist bir adet otomatik tüfek ve bir adet el bombası ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Çatışma sırasında polis memurumuz Mustafa Demirci kafasına isabet eden kurşunla ağır şekilde yaralandı. Diğer terörist ise karanlıktan istifade ederek kaçtı."

Elazığ Valisi Bilgin, kaçan kadın teröristen saat 01.00 sıralarında yıkık bir evde olduğunun tespit edildiği ve çıkan çatışmada onun da öldürüldüğünü açıkladı. Lütfullah Bilgin, yaralanan vatandaşlardan Ferhat Bulut, Şükrü Tuna, Bilal Cömert ve İdris Yeter'in tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadığını belirtirken, aralarında ağır yaralı polis memuru Mustafa Demirci'nin de bulunduğu diğer yaralılar Levent Günhan, Murat Çiçek, Mehmet Orhan, Nihat Arslan ve Mustafa Demirci'nin tedavilerinin sürdüğünü söyledi. Saldırının ardından Elazığ'da olası eylemlere karşı olağanüstü önlemler alındı. Kente başka teröristlerin sızma ihtimaline karşı bölgedeki tüm yerleşim birimlerine giriş ve çıkışlar sıkı denetim altına alındı.

Toprağa verildiler
Bu arada saldırıda hayatını kaybeden Şükrü Tuna'nın cenazesi memleketi Adana'ya, İdris Yeter'in cenazesi merkeze bağlı Yedigöz köyüne gönderilirken, Ferhat Bulut ile Bilal Cömert'in cenazesi ise şehir mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenlerine katılan binlerce kişi terörü lanetleyen sloganlar atarak yürüyüşler yaparken herhangi bir taşkınlık çıkmadı.

İki oğlunu da terör aldı
VahŞi saldırıda yaşamını yitiren İdris Yeter'in babası Mehmet Yeter cenaze namazı öncesi karşılaştığı Elazığ Valisi Lütfullah Bilgin'e sarılırken gözyaşlarına engel olamıyordu. Oğlu İdris'i teröre kurban veren Mehmet Yeter'in mühendis oğlu Orhan Yeter de 1988 yılında teröristlerin Elazığ Ferrokrom Tesisleri'ne baskını sırasında 8 mühendis arkadaşlarıyla can vermişti.

PKK taktik değiştirdi
İmralI duruşmalarının ardından Abdullah Öcalan'a idam cezası verilmesiyle birlikte PKK'nın da eylem biçimin değiştirdiği dikkat çekiyor. PKK, Kızıltepe ve Elazığ'da gerçekleştirdiği son iki eyleminde de ikişer kişiden oluşan ölüm timlerini kullandı. PKK daha önce eylemlerinde canlı bombaların intihar saldırıları yöntemini kullanıyordu. Elazığ'da kahvehane tarayarak 4 kişiyi öldüren, 6 kişiyi ise yaralayan PKK'lı teröristler, kısa süre önce Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kaymakamlık konutuna saldırırken de benzer bir yöntem kullanmışlardı. Bu eylemde de 2 terörist otomatik silahlarla belirledikleri hedefe kendilerini kamyon kasasında kamufle ederek yaklaşmış ve saldırı gerçekleştirmişti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır