kapat

03.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sancak'a saldırı
Sırp diktatör Miloseviç şimdi de Müslümanlar'ın çoğunlukta olduğu Sancak'ta soykırım başlattı

Amerikan Senatosu'nun Silahlı Hizmetler Komitesi'nde yaptığı konuşmayla NATO Avdupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Wesley Clark, yine tüm dünyanın gözünü savaş suçlusu Slobodan Miloseviç'e çevirdi. 79 günlük NATO bombardımanının başında bulunan Clark, ilk olarak Miloseviç'i devirmenin hiç de kolay olmadığına dikkat çekti.

"Devirmek kolay değil"
"Diktatör ülkesinde hâlâ çok güçlü" diye konuşan Clark, gerçekçi olunması gerektiğini belirtip fazla hayale kapılınmamasını önerdi. Özellikle Yugoslav ordusunun kontrolünün Miloseviç'in elinde olduğunu hatırlattı general ve ekledi:

Yugoslav muhalefeti çok zayıf ve başkanlarına karşı hiçbir başarı şansları yok. Ve Miloseviç, çok inatçı bir adam. Irak'ta Saddam'ın yaptığı gibi, kendi kontrolündeki medya vasıtasıyla halkının beynini yıkıyor, kendisini Kosova savaşının galibi olarak gösteriyor. Maalesef, bunda da oldukça başarılı oluyor...

"Sıra Karadağ'da"
Konuşmasının sonuna doğru Amerikalı General, soykırım meraklısı Yugoslavya Devlet Başkanı Miloseviç'in, Sancak bölgesini kendisine yeni hedef olarak belirlediğini belirtti. General, Bosna ve Kosova'dan sonra şimdi de Müslümanlar'ın yaşadığı Sancak bölgesinde de etnik temizlik yapıldığına dair bilgiler geldiğini açıkladı. Karadağ ile Sırbistan sınırında bulunan Sancak'ın başkenti Novi Pazar. Bu bölgede "şimdilik" Kosova'ya nazaran daha düşük oranda bir kıyım yapılıyor.

General'in yeni korkusu da Sırp kasabının Karadağ'a saldırma planları yapıyor olması. Sırbistan'dan sonra Yeni Yugoslavya'nın ikinci cumhuriyeti olan Karadağ, Kosova bombardımanı sırasında açıkça Batı'yı tutmuştu. Karadağ'ın Batı yanlısı Devlet Başkanı Milo Cukanoviç, bu yüzden Miloseviç'in "wanted" listesinde yer almaya başladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır