kapat

28.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cangıllarda bir borsacı
Grasso yine şaşırttı. Daha önce borsa binasında aslanları eliyle besleyen, rockçı Rod Stewart ile top oynayan Başkan Grasso şimdi de gerilla liderlerini borsaya davet etti!

Bütün dünyanın gözlerini ayırmadan izlediği, dünyanın en büyük ve en etkili borsası Wall Street'in Yönetim Kurulu Başkanı Richard Grasso yine yapacağını yaptı.

Borsayı kamuoyuna yakınlaştıran ve bunun için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan Grasso, (bu fedakarlık kendi eliyle aslan beslemeye kadar gidiyor), önce gün Latin Amerika'nın en eski ve en büyük gerilla Grubu olan Kolombiya Silahlı Devrimci Güçleri (FARC) liderleriyle yüzyüze bir görüşme yaptı. Grasso görüşme yapmakla da kalmayıp ABD yönetimi tarafından resmen "terörist" olarak ilan edilen bu grubun liderlerini New York Borsası'na davet etti.

Tek Atış Manuel!
Kolombiya devlet kaynaklarının verdiği bilgiye göre Grasso, görüşmede FARC'nin efsanevi lideri Manuel Marulanda ile yüzyüze bir görüşme yaptı. Taraftarları arasında "Tek atış" olarak tanınan Marulanda aynı zamanda FARC'nin en üst düzey yetkilisi konumunda.

Yine devlet kaynakları Grasso'nun önce hükümet güçleri ve gerillalar arasındaki askerden arındırılmış bölgeye helikopterle gittiğini ardından da Marulanda'nın komutanlarından Raul Reyes ile de görüştüğünü yazdı.

Neden gitti?
Grasso'nun ziyaretinin arkasında yatan neden ise hükümet ile FARC arasındaki barış görüşmelerinni askıya alınmış olması.

Grasso'nun bir arabulucu olarak bölgeye gittiği ve gerillaları barış görüşmelerine yeniden başlamaları için ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor. Grasso'nun ziyareti sırasında FARC liderleriyle uluslarası sermaye hareketleri ve Kolombiya'daki ABD yatırımları üzerine teorik tartışmalar yaptığı da belirtiliyor. Grasso liderleri neden davet ettiğini ise şöye açıklıyor:

"FARC liderlerini NYSE'yi ziyaret etmeleri için davet etmemin nedeni piyasayı kendi gözleriyle görmeleri içindi. Umarım bunu yapmaya şansları olur."

Grasso bunu hep yapıyor

Grasso'nun ilginçlikleri aslında saymakla bitmez. Bir çok ünlüyü borsa salonunda ağırlayan Grasso'nun en son konuğu ise ünlü masal kahramanı Noddy oldu.

İşte Grasso'nun son bir yıl içindeki ilginç konukları:

Monica Seles. Borsa salonunda birlikte tenis oynadılar.

Rod Stewart. Borsa salonunda top oynadılar.

Masal kahramanı Noddy. Başlama zilini çaldı.

Ünlü çizgi karakter Dilbert. O da başlama zilini çaldı.

Çin Başbakanı Jiang Zemin

İngiltere Başbakanı Tony Blair

Mesut Yılmaz

ABD'deki Marilyn Monroe benzerleri

Ross Perot

Newt Gingrich

Bill Clinton

Güney Kore Devlet Başkanı Kim Dae Jung

Şili Devlet Başkanı Frei


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır