Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Destek olalım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, internetin gerek ekonomik gerek sosyal hayatın her alanını etkisi altıda aldığına dikkat çekerek, "Bilgi toplumu oluşurken yararları yanında temel zararlarını da hesaba katmalıyız. Özellikle genç nüfusun ruh sağlığını korumak zorundayız " diye konuştu
İnternet sayesinde günümüzde bir çok bilgiye ulaşmanın mümkün hale geldiğini işaret eden Başbakan Erdoğan, "İnsanlığın medeniyet yolculuğu bakımından yeni teknolojiler önemli bir fırsattır. Ancak bu fırsatı ideal amaçlar doğrultusunda kullanmalıyız. Bilgi günümüzün en güçlü aracıdır. Bu araç insanlığa yarar sağlamak için de zarar sağlamak için de kullanılıyor. Gençleri her türlü bilgi kirliğiniden ve kötü alışkanlıklardan korumak görevimiz" açıklamasını yaptı.

SABAH'IN TEMİZ İNTERNET KAMPANYASINA DESTEK OLALIM

Başbakan Erdoğan, SABAH Gazetesi'ne TEMİZ İNTERNET Kampanyası düzenlediği için teşekkür ederek, " Temiz İnternet Kampanyası'na hep birlikte destek olalım. Sadece güvenlik tedbirleriyle başarıya ulaşılamaz. Toplumun tüm kesimlerinden destek bekliyoruz. Başta servis sağlayıcılar ve içerik sağlayıcılar olmak üzere medyayı ve sivil toplum örgütlerini bu çağırıyoruz" dedi.

"Sanal çetelere karşı birlikte mücadele edelim" çağrısı yapan Başbakan Erdoğan, "İnternet bir silah olarak kullanılmamalı. İnternhetin yanlış amaçlarla kullanılmasını engellemek konusunda kararlıyız" diye konuştu.

İNTERNET KAFELERE UYARI

İnternet kafelerin suç merkezi haline getirmesine de izin vermeyeceklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunlara dikkat çekti:"İnternet kafelerin amacının dışında kötü alışkanlıklar vereceklerse karşılarında bizi bulacaktır. Buradan bir kez daha uyarıyorum. Herkes sorumluluğunun bilinci içinde olmalı ve ayağını denk almalı.İnterneti güvenli bir alana temiz bir bilgii ve iletişim kaynağına dönüştürelim"

BAŞBAKAN'DAN AİLELERE ÖNERİLER

Gençleri bilgi kirliliğinden korumak ve güvenli internet için ebeveynlere büyük görev düştüğünü vurgulayan Erdoğan, ailelere şu tavsiyelerde bulundu: "Anne ve babalara seslenmek istilorum. Bilinçli ve güvenli internet kullanımı çocuğunuzu hangi sitetelere girdiğini hangi sohbet ortamlarına girdiği konusunda fikir sahibi olun. Gençleri zararlı içeriklerden korumak için gerekli filtreleme programlarını muhakkak edinin. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeliyiz. Uzun süre İnternet kullanımı çocuğunuzun sosyalleşmesine engel olabilir."

GENÇLERE TAVSİYELER

Gençlerin interneti bilgisayar ve bilgi birikimlerini artırmasına yönelik kullanmasını tavsiye eden Başbakan, "İnternette ailenizin ve okul öğretmenlerinin önerdiği sitelere girin. Tanımadığınız kişilerle sohbet etmeyin iletişim kurmaşın. İnternetin amacı bilgi edinmek ve paylaşmaktır" diye konuştu.

SABAH Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı da 'Temiz İnternet' in isim babasının Başbakan Erdoğan olduğunu vurgulayarak, 'Temiz İnternet' konusunda başbakanın göstediği hassasiyetten etkilendikleri dile getirdi. Bu konuda SABAH Gazetesi olarak öncülüğü aldıklarını belirten Altaylı, "Temiz İnternet kampanyasıyla bu hassasiyeti devam ettireceğiz" açıklamasını yaptı.

"Amacımız, İnternet'i yasaklamak değil, özgürleştirmek" diyen SABAH Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, konferans sonrasında oluşturulacak Danışma Konseyi'nin ifade özgürlüğü ve güvenli İnternet kullanımı arasında hassas dengeyi hedefleyeceğini söyledi.

SABAH öncülüğündeki kampanyanın, çeşitli bakanlıklar nezdinde ve güçlü bir iletişim stratejisi çerçevesinde devam edeceği bildirildi.

Son dönemde internet suçları çerçevesinde gelişen toplumsal hassasiyeti, internette özgürlük ve güvenlik dengesi üzerinde şekillendirmeyi ve interneti yasaklamayı değil suç aracı olmaktan çıkarmayı amaçlayan kampanyaya medya, iş dünyası ve siyasetten büyük ilgi var.

Konferansına, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ve Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanı sıra çok sayıda bürokrat, milletvekili, akademisyen, sivil toplum örgütleri, internet portalı yöneticileri, internet kafe temsilcileri ve iş adamları da katılıyor.