Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yalnızca ilaçların değil tamamlayıcı tıbbın da kanser tedavisindeki etkisi araştırılıyor
* Akupunktur: Kanser hastalarının ağrılarını hafifletmek ve kusmalarına karşı destek tedavi yöntemi olarak kullanılıyor.

* Oto hipnoz: Kanser hastaları için tedaviyi kabullenmeleri oto hipnoz ile sağlanıyor.

* Müzik terapi: Merkezin en etkili saydığı terapi yöntemlerinden biri. Hastalar tedavinin ardından merkeze gelerek rahatlamak için özellikle vurmalı çalgılarla streslerinden arınıyor. Bu gruba katılanların uykularının düzelip gerginliklerinin gittiği kanıtlanmış.

* Masaj terapi: Masaj kanser hastalarına özellikle öneriliyor. Ağrı kontrolünde ilaç etkisi yaptığı araştırmalarla ispatlanmış. Ancak masaj yapma konusunda tıbbi deneyimi olan birinden yararlanmak gerektiği konusunda hastalar uyarılıyor. Tedavi sırasında masaj yaptırarak rahatlamak isteyen hastalara, özellikle tümörlü bölgeye dokunmaması söyleniyor. Özellikle ayak masajı doktorlar tarafından tavsiye ediliyor.

* Egzersiz: Spor değil egzersizin kanseri önleyici faydaları olduğu için bu merkezde kullanılıyor. Tedavi sürecindeki hastalara da egzersiz yaptırılıyor. Her gün hafif egzersizin ilaçların etkisini artırdığı iddia ediliyor.