Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Gribin tedavisi için verilen ilaçların yanında muhakkak bitkilerden de yardım alın. İşte iyi gelecek şifalı otlar...
Grip için bulunması gereken şifalı bitkiler şunlardır: Melek otu, sarmısak, ıhlamur, limon, kekik, üzerlik tohumu, kayın yaprağı, menekşe. Bu bitkiler şu şekilde hazırlanır. Dövülmüş sarmısak, melek otu ile birlikte suda pişirilir. Süzüldükten sonra elde edilen sıvı şekerle tatlandıılarak şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bu şuruptan tedavi süresince günde üç fincan içilir. İnce ince kıyılan limon, ıhlamurla birlikte kaynatılır. Süzülerek elde edilen karışımdan tedavi süresince günde dört-beş çay bardağı içilir. Üzerlik tohumu sıcak suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvı dinlendirildikten sonra buruna bir kaç damla çekilir. Kayın ağacı yaprağı, menekşe ve kekik birlikte demlenir. Süzüldükten sonra elde edilen karışımdan günde üç-dört fincan sıcak olarak içilir.

IHLAMUR HER DERDE DEVA
Soğuk kış günlerinde sıkça tüketilen ve birçok hastalığa iyi geldiği bilinen ıhlamur, gribal enfeksiyonların tedavisinde de etkilidir. Türkiye'de bolca yetişen ıhlamur, özellikle kış aylarının yaklaşmasıyla artan grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarında ilaçlı tedaviye yardımcı olarak kullanılan şifalı bitkilerin başında gelir. Çiçek, yaprak, kabuk ve ağacından faydalanılan ıhlamur, birçok hastalığa iyi gelir. Kurutulmuş ıhlamur yapraklarının çiçekleriyle birlikte kaynatılarak hazırlanan hoş kokulu çay, limonla birlikte içildiğinde grip ve soğuk algınlığı daha kısa sürede atılmasını sağlamaktadır.

BAKTERİLERE DİKKAT EDİN
Antibiyotikler viral enfeksiyonlarda etkili değildir, bu nednele kullanılmasının bir yararı yoktur. Antibiyotiklere ancak bakterial komplikasyonlar (sinüzit, orta kulak iltihabı) geliştiği zaman ihtiyaç vardır. Ağrı kesiciler, ateş düşürücüler ve antihistaminikler şikayetlerin azalmasında yardımcı olur. Kış mevsiminde görülme sıklığı artan grip, yaşlılarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Akciğerde çoğalıp zatürreye yol açması ve başka mikroplara zemin hazırlaması nedeniyle grip, özellikle 65 yaş üstündekilerle, akciğer, kalp, böbrek, karaciğer ve şeker hastalığı olanlarda ve kanser tedavisi görenlerde ölümcül bile seyredebilir. Bu nedenle gripte yatak istirahatı, ateş düşürücü ilaç, bol sıvı, doğru beslenme ve virüsün çoğalmasını önleyen ilaçların alınması faydalıdır. Grip mevsimi geldiğinde toplu yerlerde az vakit geçirilmesi, el temizliğine dikkat edilmesi, aksıran ve hapşıranlarla öpüşülmemesi, iyi beslenilmesi ve hapşırmaya başlanıldığında maske takılması önemlidir.