Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Ekonomi Gündem Siyaset Dünya Spor Yaşam
 
24 Saat
24 Saat
Bitki karışımı çayı: Nemli ve soğuk sonbaharda grip salgını kapıda beklediğinde, hastalığa karşı korunma önlemi olarak şubitki karışımının çayı içilmelidir: 100g mürver çiçeği, 5g öksürükotu (veya ebegümeci), 5g mayıs papatyası, 5g ıhlamur çiçeği, 10g ince kıyılmış hindiba kökü, 5g orman çileği yaprağı ve 15g sinirli ot yaprağı.

Tüm bitkiler çok ince kıyılarak iyice harmanlanır. Yarım tatlı kaşığı bitki karışımı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, 5 dakika demlendikten sonra süzülür.

Gün boyunca 3 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan yudumlanır. İlk bardağın yarısı kahvaltıdan önce, öteki yarısı ise kahvaltıdan sonra yudumlanır. Öteki 2 bardak çay ise gün boyuna yayılarak içilir.

İsveç Şurubu: Hastalığa karşı önlem olarak, yukarıda önerilen çayın her bardağına yarım tatlı kaşığı İsveç Şurubu karıştırılır.

Ev reçetesi: 10-15 dakikalık sıcak ayak banyoları alınır. Su dayanılabilecek kadar sıcak olmalı ve sürekli sıcak su eklenlelidir.