kapat
13.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


NECATİ DOĞRU


Elektrikte hesaplaşma!

Güzel! Çok güzel! Sevindirici! Haziran yakıcı sıcağı ve onu izleyecek olan Temmuz ve Ağustos kavurucu güneşinin halkı; "düşünce mayıştırması, ilgi uyuşturması, beyinsel hantallaşmasına" itmesi tehlikesi ortadan kalkacak.

Dikkatler bilenecek.

Halk dikkat kesilecek.

Beyinlerde "şiddetli bir uyarım" meydana getirecek, "Ne oluyor? Neler oluyor? Bunlar niçin kapıştılar?" soruları da halkın ilgi alanına girecek.

Hesaplaşma burada bitmeyecek.

Sorular, soruları izleyecek.

Gerçekler ortaya dökülecek.

Petkim'de yapılan nedir? Petkim ucuza mı satıldı? Cem Uzan'ın "Genç Partisi"nin halk arasında fazlaca taraftar bularak Tayyip Erdoğan'ın "AKP Partisi"ne rakip olmasının "Çukurova ile Kepez'in imtiyaz sözleşmesinin iptali" arasında ilişki var mı? Tayyip Erdoğan, dişli bir siyasi rakip olacağından korktuğu için mi "Cem Uzan'ın boşluğuna vurma" denemelerine başladı?

****

Yoksa tersi mi var?

Tayyip Erdoğan, Cem Uzan'ın "siyasi yükselişinden korktuğu için değil" de AKP'li Enerji Bakanı Hilmi Güler, devletin hakkını korumak, yasaların gereğini yerine getirmek için mi Çukurova ile Kepez'e el koymuş bulunuyor?

Güzel!

Çok güzel!

Sevindirici.

Heyecanlı günler geldi.

Seçkin dikkatinizi toplayın.

Gerçek nedir? Kim haklıdır? Sadece gerçeği bulmaya odaklanın. Odaklanalım. Yaz yaz bitmez. Günlerce takip et tükenmez. Ülkemizde "Enerji Piyasası'nın Yeniden Yapılandırılması" çalışmaları yeni değil. Yıllar öncesine dayanıyor. Dolayısıyla AKP'nin başlattığı bir yenilik değil. Dünya Bankası'nın da desteğiyle girişilen bu yeniden yapılanma süreci içinde Elektrik Piyasası'nın kurulması, elektriğin üretim, iletim ve dağıtımının birbirinden ayrılıp "tekel konumdan kurtarılması" ve rekabet yaratılarak "halkın elektriği ucuza satın alması" hedefi konulmuştu.

****

Tayyip Erdoğan'ın kurduğu hükümetin Enerji Bakanı, yürüyen süreci önünde hazır bulmuştu. Yeniden yapılanma kanunu çıkmış. Sonra yönetmelikler çıkartılmış. Onu tebliğler izlemişti. Elektrik işine Uzanlar da dahil bir çok özel sektör kuruluşu girmişti. Fakat bir tek Uzanlar; "Çukurova ve Kepez İmtiyaz Sözleşmesi'nden doğan hakları gereği "elektriğin hem üretimi, hem iletimini, hem dağıtımını tek elde" topluyorlardı.

Yeni bakan Uzanlar'ı uyardığını ve onların da üretim, dağıtım, iletim faaliyetinin birinde karar kılmalarını istediğini söylüyor.

Bakan'a göre;

Uzanlar kanuna uymadılar.

Bu yüzden "Çukurova ve Kepez'in imtiyaz hakkı ellerinden" alınmış oldu. Uzanlar ise, bu imtiyaz hakkının kendilerine "enerjide yeniden yapılanma yasasının çıkmasından önce verildiğini" söylemekteler.

Kim haklı?

Buna mahkemeler karar verecek?

Petkim ihalesi de Uzanlar'da kalmıştı. Peki Petkim ne olacak?

Yaz yaz bitmez.

Mesajlarınız için: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır