kapat
13.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Bu ne yaman çelişki

İŞTE İNANILMAZ OLAY!
1-Türkiye, Malezya'daki İslam Üniversitesi'nin kurucularından

2-Bu üniversitenin bütçesinin her yıl yüzde 17'sini karşılıyor

3-Türkiye Büyükelçisi üniversitenin yönetim kurulunda

4-Üniversitede çok sayıda Türk öğrenci öğrenim görüyor

Ancak, YÖK bu üniversitenin denkliğini kabul etmiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malezya gezisi öncesi, Yüksek Öğrenim Kurumu'nun(YÖK) denkliğini kabul etmemesi nedeniyle yıllardır tartışma konusu olan Uluslararası İslam Üniversitesi bir kez daha gündeme geldi. YÖK'e tepkilerini dile getiren AKP'li milletvekilleri, Türkiye'nin de kurucuları arasında olduğu, masraflarının bir kısmını karşıladığı üniversitenin denkliğinin kabul edilmemesini, ziyaret öncesi Erdoğan'a tekrar hatırlattılar.

TÜRKİYE KURUCU ÜLKE
Alınan bilgiye göre, Türkiye'nin de üyesi olduğu İslam Konferansı Örgütü(İKÖ) tarafından kurulan Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde yüzlerce Türk öğrenci eğitim görüyor. Türkiye'nin de kurucusu olduğu üniversitenin her yıl bütçesinin yüzde 17'sini Dışişleri Bakanlığı karşılıyor. Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi de üniversitenin yönetim kurulu üyeliği görevini yapıyor. Başbakanlık Dışişleri Danışmanı Ahmet Davutoğlu'nun da bir dönem bu üniversitede ders verdiği biliniyor. Ancak, YÖK, bu üniversiteden mezun olan Türklerin diplomalarının denkliğini kabul etmiyor.

'HANGİ İŞİ DOĞRU?'
Başbakan Tayyip Erdoğan'a Malezya seyahatinden önce gündeme gelen bu konunun iletildiği belirtildi. İstanbul AKP Milletvekili ve İlahiyat Profesörü İrfan Gündüz, Türkiye'nin de ortağı olduğu üniversitesinin denkliğinin kabul edilmemesinin YÖK'ün ayıbı olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de YÖK'ün tutumuna tepki göstererek, "YÖK'ün yaptığı hangi iş doğru ki bu doğru olsun" diye konuştu. Çelik, YÖK'ün bazı üniversitelerin denkliğini kabul etmemekte haklı olduğunu belirterek, "Birçok kişi oradan buradan, kıytırık üniversitelerden diploma alıp geliyor. Bu diplomalara denklik verilmemesi normaldir. Ama bu üniversite devlet olarak bizim kurduğumuz bir üniversite" dedi.

Hüseyin ÖZALP


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır