kapat
13.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Ulusal Program yolda '6. Uyum' Meclis'te

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ikinci Ulusal Programın, Pazartesi ya da Salı günü açıklanacağını söyledi. 7 ve 8'inci paketler de gelecek

Hükümet, bir yandan 6'ncı Uyum Paketi'ni Meclis'e sevk ederken, diğer yandan da Ulusal Program üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AB Genel Sekreterliği'nde üzerinde çalışmaların sürdüğü 2'nci Ulusal Program'ın büyük bir olasılıkla Pazartesi ya da Salı günü açıklanacağını söyledi.

Çiçek dün Dışişleri Bakanlığı'na gelerek, Dışişleri Bakanı Gül ile bir saat görüştü ve Ulusal Programla ilgili hazırlıkları gözden geçirdi. AB 6'ncı Uyum Paketi de dün Meclis'e gönderdi. 22 maddelik yasa tasarısı, Türk hukuk sistemini AB normlarına uygun hale getiren 20 kritik düzenlemeyi öngörüyor. Pakette, Hükümet ile Genelkurmay arasında gerginliğe yol açan 5 kritik konudan birisi değiştirildi, birisinde rötuş yapıldı, üçü aynen korundu. Tek değişiklik, "Apartmanlarda ibadethane açılması" konusunda oldu. Tasarıyla, "Apartmanlarda ibadethane" konusu rafa kaldırıldı, sadece belediyelere imar planlarını hazırlarken, "cami" yerine "ibadethane yeri" göstermesi yetkisi verildi. Uluslararası kuruluşların Türkiye'deki seçimlere gözlemci gönderebilmesini hükme bağlayan maddeye "sadece" kelimesi eklenirken, tasarıda bu hüküm, "Gözlemciler seçimlerin tüm aşamalarını sadece izleyebilirler" şeklinde yer aldı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır