kapat
13.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Tanık aranıyor

Otobüsten düşerek yaşamını yitiren Mesude Turgut'un ailesi, olayın tanıklarını arıyor

Bursa'da 49 yaşındaki Mesude Turgut geçirdiği kazanın ardından on beş gün yaşam mücadelesi verdikten sonra ölüme yenik düştü. Kazanın meydana geldiği otobüsün şoförü yaşlı kadının araçtan inerken ayağının takıldığını ve düşüp başını kaldırıma çarptığını söylemişti. Turgut'un ailesi ise daha farklı bilgilere ulaşmıştı. İddiaya göre araç acı bir fren sesinin ardından daha durmadan kapısını açılmış ve Turgut göğsünü tutma koluna çarptıktan sonra açık kapıdan aşağıya uçmuştu. Şimdi aile bu iddiayı güçlendirecek tanıkları, daha doğrusu olay sırasında araçta bulunduğu bilinen üç "yolcu"yu arıyor.

ŞOFÖR SERBEST
Beşevler Mahallesi Gümüşdere Caddesi'nde meydana gelmişti kaza. Randevu aldığı diş hekimine gitmek için evinden çıkan beş çocuk annesi Mesude Turgut, evlerinin önündeki duraktan İsmail Kartal'ın kullandığı özel halk otobüsüne binmişti. İddiaya göre Mesude Turgut, para vermek üzereyken yanlış otobüse bindiğini fark etmiş ve arkadan gelen "doğru" otobüsü görünce inmek istemişti. Bunun üzerine Kartal frene basıp kapıyı açmış ayakta ve bulunan kadın kapıdan dışarı fırlamıştı. Başını kaldırıma çarpan Turgut, hastaneye kaldırılmıştı.

CEZASINI ÇEKMELİ
Olayın ardından Kartal yolcuları indirmiş ve karakolda ifade verdikten sonra çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Eşinin ölümünün ardından şoföre karşı bir hukuk savaşı başlatmaya hazırlanan Nurettin Turgut çevredeki esnafın, araç daha hareket halindeyken eşinin düştüğüne gördüklerini anlattıklarını, esas tanıkların ise olay sırasında araçta bulunduğunu söylüyor. Turgut, "Biz adalete güveniyoruz. Kapı neden açıldı? Şoför niye aniden durdu? Bu soruların cevabını ancak otobüsün yolcuları verebilir" diyor.

Umut TÜTÜNCÜ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır