kapat
13.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Eğitime bir yurt daha

Park Grubu Başkanı Turgay Ciner tarafından yaptırılan ve 11 yıl önce vefat eden ablasının adını taşıyan Güner Ciner Özdemir Kız Öğrenci Yurdu 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de katıldığı bir törenle dün hizmete açıldı

Turgay Ciner tarafından Türk milli eğitimine katkı amacıyla gerçekleştirilen '7. armağan'ın açılışında konuşan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Benim devraldığım Türkiye'de 18-21 yaş grubu arasındaki öğrenci sayısı sadece yüzde 24 civarındaydı. Bugün bu oran yüzde 40'lar civarına ulaştıysa, bu Sayın Turgay Ciner gibi hayırseverlerin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Türkiye'de 1 milyon 900 bin öğrenci var ve bunların 600 bini kız öğrencilerden oluşuyor. Bu gençler geleceğimizin en büyük garantisidir. Sayın Turgay Ciner bana '50 tane eğitim kurumu yapmak istiyorum' diye geldiğinde yerimden hoplamıştım. Bunun tam istediğim bir girişim olduğunu söyledim. Buradan 1500 km mesafede Hopa'da bir okul açtı, gittim. İstanbul Maltepe'de kendi adına bir okul açtı, gittim. Bursa'da açtığı okula gidemedim. Bunun için çok üzgünüm. Kendisine bu nedenle geçmişten kalmış bir teşekkür borcum var" dedi.

Türkiye'deki öğrencilerin 1 milyon 300 bininin İstanbul'da olduğunun da gözden kaçırılmaması gerektiğini belirten Demirel, "İstanbul adeta bir şehir ülke. Birçok Balkan ülkesinden daha büyük. Sayın Ciner'e, eğitim desteğine en muhtaç olan illerimizden başında gelen İstanbul'da böylesi bir tesis inşa ettirdiği için teşekkürü borç bilirim" dedi.

Ali ÖZLÜER


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır