kapat
13.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Berlin'de mangal krizi

Almanya'nın başkenti Berlin'deki bir grup politikacı, Türkler'e kentin parklarında mangal yakma yasağı uygulanmasını istedi

CUMHURBAŞKANI ONAY VERDİ
Almanya'da mangal krizi yaşanıyor. Türklerin en çok yaşadığı yerlerin başında gelen Berlin'de mangallar, genelde Cumhurbaşkanlığı Konutu olan Bellevue Sarayı karşısındaki Tiergarten adlı yeşil alanda yakılıyor. Cumhurbaşkanı Johannes Rau, daha önce yaptığı açıklamada, mangal yakılmasından rahatsız olmadığını, bunun bir kültür olduğunu ifade etmişti.

200 METREKÜP ÇÖP TOPLANDI
Bild gazetesi, "Berlinli politikacılar mangal yasağı istiyor" başlığıyla verdiği haberde, 8-9 Haziran'da kutlanan Paskalya tatilinden sonra Berlin'in merkezinde bulunan Tiergarten parkından 200 metreküp çöp toplandığını yazdı. Haberde, Türklerin yoğun şekilde yaşadığı Kreuzberg semtinde çöplerin toplanması için her sezon 150 bin euro harcandığına işaret edildi.

KAMUOYU YOKLAMASI BAŞLADI
Yetkililer, ızgara yapanların, çoğu zaman mangal da dahil olmak üzere birçok eşyalarını parklarda bıraktığına dikkati çekerek, "Parklarda mangal yasağı getirmeliyiz. Pikniğe evet, mangala hayır" diyor. Gazete, bir kamuoyu yoklaması da başlatarak, mangalın yasaklanmasını isteyenlerin 0190 241098, istemeyenlerin ise 0190 241099 numaralı telefonları aramalarını istedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır