kapat
13.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL


Tahran 68'i

İran'ın başkenti Tahran'da demokrasi isteyen öğrencilerin Salı gecesi başlattıkları protesto gösterileri önceki akşam da devam etti.

Üniversitelerin özelleştirmesini protesto amacıyla yapılan gösteriler rejim karşıtı İranlı sürgünlerin çağrısı üzerine binlerce kişinin katıldığı rejim karşıtı gösteriye dönüştü. Olaylar Tahran Üniversitesi öğrenci yurdu yakınında yaşandı. Bir grup öğrenci yurtlar çevresindeki demirleri kırarak üniversiteden çıkmak isteyince okul çevresindeki sivillerle taşlı sopalı kavga çıktı. Olaylarda yurtların karşısındaki binaların camları kırıldı.

3 KİŞİYİ REHİN ALDILAR
Protestocu öğrecilerden bir grup kendileriyle çatışan radikal İslamcı Ensare Hizbullah örgütünün 3 üyesini rehin alarak 12 saat yurtta tuttu. Ancak daha sonra devreye bazı reformcu milletvekilleri ve üniversite yetkilileri girince bu kişiler İstihbarat Bakanlığı yetkililerine teslim edildi. Rejim karşıtı gösterilerde protesto edilen dini lider Ayetullah Ali Hamaney, ikinci gününü dolduran gösterilere katılanları paralı asker olarak niteledi ve "kesinlikle merhamet edilmeyeceğini" söyledi. Hamaney, televizyonda yayımlanan konuşmasında Amerikan yönetimini İran'da karışıklık yaratmaya çalışmakla suçladı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır