Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mayıs 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Almanya'da ben de şiddeti yaşadım

ÖZLEM ESMERGÜL
05.05.2009
Haluk Piyes yazdığı, yönettiği ve başrolünü oynadığı 'Kanımdaki Barut' filminin şiddet içeren sahneleri için "Kendi hayatımdan kesitler" dedi..
TRT'de ekrana gelen 'Aynadaki Düşman' adlı dizide başrol oynayan Haluk Piyes; yazdığı, yönettiği ve rol aldığı 'Kanımdaki Barut' adlı filmde şiddeti öne çıkarıyor. Babasının, annesini öldürmesine şahit olan 'Barut' adlı çocuğun hayatını anlatan filmin çekimleri hem Almanya hem de Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Filmde Haluk Piyes'in yanı sıra Pelin Batu, Öykü Çelik, Jülide Kural, Necmettin Çobanoğlu, Yüksel Arıcı ve Şenay Aydın da rol alıyor. "Şiddet uygulayan çocuk, sevgiye en çok muhtaç olan çocuktur" cümlesinden hareket ederek bu senaryoyu yazdığını anlatan Haluk Piyes, eylül ayında vizyona girmesi planlanan filmi için şunları söyledi:

İNSANİ DEĞERLERLE ÇEKİLDİ
"Film Almanya'daki çocukluğumdan izler taşıyor. Bu nedenle 'otobiyografik bir film' diyebilirim. Kendi hayatımdan esinlenerek oluşturdum ama tamamı benim yaşamım üzerine kurulu değil. Hikayeleştirdiğim olaylar ve konular var. Ancak şiddet bağımlılığı, şiddetin yelpazesi benim çok yakın tanık olduğum şeyler. Almanya'da yaşadığım yıllarda şiddet ya benim başıma geldi ya da arkadaşlarım yaşadı. Film son derece gerçek ve samimi bir hikayeye sahip, bu yüzden anlatırken zorlanmadım." Filmdeki her karenin hesaplanmış bir duygusal dil olduğunu vurgulayan Piyes, filmin son derece insani değerlerle çekildiğini, sevginin, şiddet ve çaresizlik noktasında insan hayatı için ne kadar büyük bir rol teşkil ettiğininde altını çizdi.