kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
01.05.2009
Fırında dil balığı
(4 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 25 dakika
Balıkları temizletip, fileto şeklinde hazırlatın. Havuç, patates ve pırasayı küçük küçük doğrayıp ısıya dayanıklı fırın kabına alın. Balıkları da dizip biraz tuz atın ve yağını üzerine gezdirin. 190 derece ısınmış fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Malzemeler
* 4 adet dil balığı
* 2 adet havuç
* 2 yemek kaşığı mısırözü yağı
* 2 orta boy patates
* 1 adet pırasa

* * *
Baklalı jasmin pilavi
(6 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 25 dakika
Baklaları yıkayıp küçük küçük kesin. Bir kaşık unlu suda biraz bekletin. Sonra haşlayıp süzün. Pilav tencerenize yağı koyup, pirincinizi ve tuzu ilave edip hafif kavurun. Suyunu ilave edip pişmeye bırakın. Haşladığınız baklaları ve ince kıyılmış dereotunu da ilave edip ocağın altını kapatın.

Malzemeler
* 1.5 su bardağı jasmin pirinci
* 3 su bardağı sıcak su
* 500 gram taze bakla
* Yarım demet dereotun 1 yemek kaşığı un
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı

* * *
Limonlu kurabiye
(10 kişilik) Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirle süresi: 15 dakika
Önce yağları ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Sonra limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da katın. En son aldığı kadar un koyup yumuşak bir hamur elde edin. İnce bir şekilde merdane yardımıyla açın ve çeşitli kalıplarla kesin. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine koyup, 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. İşte size çay saatlerinde çok iyi gidecek son derece hafif ve lezzetli bir kurabiye...

Malzemeler
* 1 çay bardağı mısırözü yağın
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 limon kabuğu rendesin
* Yarım limon suyun
* Aldığı kadar un