kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Sihirli taş aragonit

GÜL AZER
17.04.2009
Değişim taşı aragonitle 'uyumlulaştırılırsanız' iddiaya göre mucize yaşıyor, hızlı iseniz yavaşlıyor, yavaşsanız hızlanıyorsunuz! Söylenenlere göre aragonit, strese de çok iyi geliyor ..
Son zamanlarda İstanbul'un orta yerinde bir 'sihirli taş' heyecanı yaşanıyor. Bu taşı boynunda taşıyanların sayısı kısa zamanda bin 500 kişiyi buldu. Kullananlar, aragonit adlı taşın pek çok hastalığa iyi geldiğini hayretle deneyimlediklerini söylüyor.
Parada, zamanda ve sevgide yarattığı bolluk ve bereket etkisi ise anlatıla anlatıla bitirilemiyor. Spritüel konularda çalışmalar yapan Merkez Bilgi Alan Vakfı kurucularından Sevgi Ersoy, özel bir teknikle taşı ve kullanıcısını birbirine uyumluyor.
Sevgi Ersoy, "Beni de şaşırtıyor," dediği aragoniti konu alan Mucize Taş Aragonit adlı bir de kitap yazdı. Taşın ve uyumlamanın sırlarını kitabında ayrıntılarıyla anlattı ama biz bir de kendisinden dinledik.

- Bildiğim kadarıyla iki yıldır aragonitle çeşitli çalışmalar yapıyorsunuz. Nasıl bir taş aragonit?
- Aragonit 2.7 milyar yaşında bir taş.
Yeryüzünün bütün sırlarını biliyor. Bu süre içinde ne var olduysa bunların hepsini hafızasına kaydetti. Taşların böyle bir özelliği var. Bant gibi kaydediyorlar.

- Bu sadece aragonit için değil, birçok değerli ve yarı değerli taş için geçerli öyle değil mi?
- Taşları bilmeyen kişiler için bu çok anlaşılmaz geliyor ama öyle. Özel yörelerden elde edilen taşlar kullanılıyor bu işlerde. Dünyanın birçok yerinde aragonit var ama Peru'nun ve Fas'ın belli bölgelerinden çıkan aragonitleri kullanıyoruz biz daha çok. Bunların titreşimleri daha yüksek... Zaten bu bölgelerin enerjilerinin daha yüksek olduğu spritüeller tarafından biliniyor.

- Auramıza en uygun olan taşı kullanacak kişiyle birlikte seçiyorsunuz. Meselenin inceliği burada mı?
- Taşın auranıza uyumlu seçilmesi çok önemli. Asılında esası şu: Bizim enerji alanımızı dengeliyor ve aynı zamanda da bilincimizdeki değişikliği oluşturuyor.
Çünkü iyileşmeyi gerçekleştiren kişinin kendisidir. Onun bilincindeki değişikliği oluşturamazsanız hiçbir şeye yaramaz yaptığınız. Bu yüzden de kişinin aurasına özel taş seçilmesi önem kazanıyor.

- Böyle söyleyince iyileşmenin aslında inanmakla ilgili olduğu gelmiyor mu akla?
- Hayır, kesinlikle o anlamda değil. Bilinci dengelenmesi konusunda psikolojik etkisi var. Bunun ve bütün şifa tekniklerinin esas mahiyeti odur. Bilinçteki değişikliği yaratır, algılamayı değiştirir ve iyileşmeyi meydana getirirler. Bilincimiz temizlenir, düşüncelerimiz duygularımız değişir, hayata bakışımız değişir ve o bedene iner. Anlayışımız değişiyor. Çünkü taşın asıl mahiyeti 'eğişim taşı' olması. Taş böyle bir zamanda bize kendisini hissettirdi. Dünyanın manyetik alanı değişiyor.
Uzaydan, evrenden gelen değişimlere bağlı olarak uyumsuzluklar yaşıyoruz. Denge sorunları, iç sıkıntısı yaşıyoruz. Kendimizi karamsar hissediyoruz. Hazır olanlar, kendisindeki değişimi yaratmış olanlar bu yeni enerjilerden etkilenmiyorlar. Dolayısıyla kendilerini daha iyi hissetmeye başlıyorlar.
Rahatsızlıklarımız hep bozulan yiyecek, içeceklere bağlanıyor hâlbuki her şey bundan ibaret değil. Aragonitin doğal filtre özelliği var. Kendiliğinden temizleme işlemi yapıyor. Onu sadece boynumuzda taşıyarak auramızda temizleme işlemi yapıyoruz.

- En çok nerelerde kullanılıyor?
- En basit olarak aragoniti boynumuzda taşıdığımızda ruhsal olarak kendimizi daha iyi hissediyoruz. Bir stres taşı, bir depresyon taşı olarak kabul edebiliriz. Bizi sakinleştiriyor. Daha barış içinde, daha huzurlu hissettiriyor. Çok hareketliysek daha sakin oluyoruz. Kimi insanlar yaradılış olarak daha yavaştır. Aragonit takınca hızlanmaya başlıyorlar. Canlanıyoruz, hayattan daha çok zevk alıyoruz. Biraz daha ilerisinde aragoniti taşıdıktan sonra insanlar bolluk ve bereketin arttığını izliyor. Basit yaralarda, vurma çarpmalarda hızlı etkisini görüyoruz. Birçok ağrıda, uyku problemlerinde, göz ve kulak sorunlarında etkisini çok çabuk hissettiriyor.

- Tıptan uzaklaşmayı önermediğinizi yazıyorsunuz kitabınızda.
- Bunu katiyen önermiyoruz ama tedavi süresinin hızlanmasında ve tedavilerin yan etkilerinin ortadan kalkmasında etkilerini görüyoruz. Bu arada sularımızı aragonitle enerjilendirerek içebiliyoruz. Masaj taşı olarak kullanıp, cildinize masaj yaparsanız cilt kırışıklıklarındaki farkı gözlerinizle görebiliyorsunuz.
- Sizin dünyanıza nasıl girdi aragonit?
- Benim binlerce taştan oluşan bir koleksiyonum var. Yıllardır bu konuyu araştırıyorum. Dersler veriyorum fakat aragonitle hiç karşılaşmamıştım. 2007 yılındaydı, bir kitap karıştırıyorum. Birden gözüme aragonit ismi çarptı.
Yanında sadece 'değişim taşı' yazıyordu. Başka hiçbir bilgi yok ama o anda demek ki aragonitin ışık varlığıyla aramızda bir kontak oluştu. Bunu şimdi anlayabiliyorum. O bağlantı beni aragoniti bulmaya zorladı.

- Aragonitten yararlanmak için herhangi bir yerden bir aragonit edinmek yetmiyor, bir de taşla uyumlanmak gerekli değil mi?
- Faydalarını mucize olarak ifade edecek olursak eğer, bütün bunları bu yüzden yaşıyoruz. Taşların da tıpkı bizim gibi enerjitik varlıkları yani ruhları var. Benim yaptığım şey aragonitin ışık varlığıyla ona kalbini açanları buluşturmak.

- Uyumlamayı sadece siz mi yapıyorsunuz?
- Evet.

- Bugüne kadar yaklaşık bin 500 kişiyi uyumlamışsınız aragonitle. Bu kişiler size nasıl ulaşıyorlar?
- Bunun için Mucize Taş Aragonit kitabını yazdım. Bilginin çoğalmasını istedim. Ayrıca internet sitemiz var.
(www.aragonitmucizesi.com)
Haberin fotoğrafları