kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İttihat Terakkici zihniyeti bırakalım"

ANKA
Giriş Saati : 15.04.2009 14:45
Güncelleme : 15.04.2009 19:44
Yeni Haber
Adalet Bakanı Şahin, CHP lideri Deniz Baykal'a sert çıktı. Şahin, "Bazıları işi Türk yargısının darbe yaptığını iddia edebilecek kadar ileri götürülmektedir. Lütfen bu İttihat Terakkici zihniyeti bırakalım" dedi..
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturması ile ilgili olarak Adalet Bakanı'na soru sorulmasının yanlış olduğunu söyleyerek, yargıya Adalet Bakanlığı tarafından müdahalenin söz konusu olmadığının altını çizdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturmasının halen süren bir yargı süreci olduğunun altını çizdi. Şahin, "Şu anda sorduğunuz soruyla ilgili; bir dava sürecidir ve bunu bağımsız yargı organları yürütmektedir. Bağımsız yargı organlarının yürüttüğü bir işle ilgili lütfen Adalet Bakanı'na bakmayın. Çünkü Adalet Bakanı'nın yargı organlarına talimat verme gibi bir görevi yoktur. Gözaltına almalar, suçlamalar, iddianame hazırlamalar, dava açmalar bütün bunlar sadece yargı organlarının işidir. Bir takım değerlendirmeler yapılarak "yanlış oldu, böyle oldu' diyerek bunları söylerken Adalet Bakanlığı'na bakarak değerlendirme yaparsanız; benim yargıya müdahale etmem gerektiği şeklinde bir düşünceyi ortaya koymuş olursunuz ki; bu sizin açınızdan da talihsizlik" dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operosyonlara yönelik olarak açıklama yapan CHP lideri Deniz Baykal'a sert çıktı. Şahin, "Bazıları işi Türk yargısının darbe yaptığını iddia edebilecek kadar ileri götürülmektedir. Lütfen bu İttihat Terakkici zihniyeti bırakalım" dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin gazetecilerin Ergenekon kapsamında yapılan operasyonlara yönelik sorularını yanıtladı. Şahin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a işaret ederek, "Türkiye demokratik bir ülkedir ve kuvvetler ayrılığı ilkesi vardır. Şu anda devam eden bir yargı süreci var. Davayı bağımsız yargı organları yürütmektedir. Bazıları işi Türk yargısının darbe yaptığını iddia edebilecek kadar ileri götürülmektedir. bu İttihat Terakkici zihniyeti bırakalım. Yargı darbe yapmaz, yargı darbe yapanları, teşebbüs edenleri yargılar" dedi.

Devam eden dava ile ilgili soru bile yönetilemeyeceğinin açık bir şekilde kanunda yer aldığını anımsatan Şahin, "Bazı muhalefet parti liderleri bağımsız yargı organlarına açıkça müdahale ediyor. Yargı yapanı yargılar. Lütfen bu İttihat Terakkici zihniyeti bırakalım. Burada yapılan yanlışı da yine düzeltecek olan yargı organlarıdır. Yürütme organının yargı kararlarına müdahale etkisi yok. Kimse yürütmeye, yargının düzeltilmesi yetkisini vermez" diye konuştu.